RELACIONS INTERNACIONALS

Espot, Ubach i Riba visitaran Liechtenstein

La delegació andorrana es reunirà la setmana vinent per refermar la cooperació entre els dos països

La ministra Maria Ubach.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es desplaçaran en visita oficial a Liechtenstein la setmana vinent per reunir-se amb les màximes autoritats del país europeu, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, l'objectiu de la tercera visita d'un cap deGovern andorrà a Liechtenstein i la primera d’Espot, és refermar la cooperació existent entre ambdós països i compartir qüestions d’interès comú, especialment les relacions amb la UE. En aquest sentit, es pretèn compartir l'experiència de Liechtenstein en relació al procés d'acostament de la UE.

L'agenda de treball comença el dilluns 3 d'octubre a la capital quan la delegació andorrana es reunirà a l'Edifici del Govern amb el primer ministre liechtensteinès, Daniel Risch, i la ministra d’Afers Exteriors, Educació i Esports, Dominique Hasler. Després es preveu una trobadaamb el Príncep hereu

Alois de Liechtenstein. Durant la mateixa jornada la delegació d’Andorra visitarà la Unitat de Coordinació de l’Espai Econòmic Europeu, per reunir-se amb la seva directora, Andrea Entner-Koch, així com l’Oficina per la innovació del mercat financer i la digitalització, on se celebrarà una trobada amb el director Thomas Dünser. Seguidament, l’agenda contempla una visita al parlament liechtensteinès.

L'executiu informa que el desplaçament clourà el 4 d'octubre ambl’assistència de la delegació andorrana a una presentació sobre les campanyes de màrqueting, vinculades fonamentalment al turisme.

Andorra i Liechtenstein van establir relacions diplomàtiques l’any 1995. Any des del quals elsels successius executius d’ambdós països han treballat conjuntament en diversos àmbits, especialment en el marc del procés d’apropament d’Andorra cap a la UE. Pel que fa a l'àmbit econòmic, Govern recorda que els dos països van signar unun Conveni de no doble imposició (CDI) el 2015.

tracking