rEPORTATGE

On es va filmar '42 segundos'?

El coproductor de la producció hispanoandorrana, que ja s’ha aconseguit situar entre els 5 films més taquillers de l’any, ens revela els escenaris del país que surten a la pel·lícula.

Escena d'entrenament filmada a la carretera del Roc del Quer.imminent films

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que escollir una bona localització fílmica és una de les peces clau perquè un rodatge sigui efectiu. En el cas del film sobre els JJOO del 92 42 segundos, l’equip de la productora Imminent Produccions va dedicar temps i recursos a buscar els espais més adients del Principat per reproduir de la manera més fidedigna possible l’etapa en què l’equip de la selecció espanyola de waterpolo va desplaçar-se fins a Andorra per seguir els durs entrenaments de Dragan Matutinovic. Unes escenes marcades per l’alternança entre els durs entrenaments i les estones de concentració a l’hotel. “Ens guiàvem per estètica i per llum”, va admetre el coproductor de la pel·lícula, José Pozo, un dels encarregats de proposar els escenaris per al film. “Per a l’interior buscàvem un look que encaixés en l’època”, va afegir. Va ser precisament per aquest motiu, doncs, que l’equip va triar l’Hotel Babot d’Ordino com a escenari per reproduir les escenes de concentració dels esportistes. “Ens va agradar perquè és un hotel clàssic de tota la vida i, de fora, semblava una residència aïllada”, va assegurar Pozo tot assenyalant que, en la realitat, l’equip es va allotjar a l’Hotel Anyós. “L’espai té un encant especial i un look dels anys 60 i 70”, va afegir el productor mentre detallava que el rodatge -que va tenir una durada de dues setmanes i dos mesos de preparació prèvia- es va fer en temporada baixa. “Era el novembre i una part de l’equip també es va allotjar a l’hotel, que es va acabar convertint en la base d’operacions on dinàvem i esmorzàvem”, va comentar mentre assegurava que, a nivell cinematogràfic, no s’havia utilitzat mai abans com a escenari. Pel que fa a les escenes de piscina, moments del film com ara el partit contra la selecció andorrana, instants entre vestidors i l’escena final ambientada als Jocs Olímpics d’Atlanta es van gravar al Centre Esportiu Pas de la Casa. Per altra banda, la seqüència en què Pedro Aguado (Jaime Lorente) coneix Sara (Júlia Lara) es va enregistrar a la piscina del Palau de Gel.

Quant als exteriors, la parròquia de la Massana -amb el port de Cabús i el coll de la Botella- i la parròquia de Canillo -amb la carretera del Roc del Quer- van ser els escenaris protagonistes. “Vam rodar moltes seqüències d’entrenaments amb neu. Per exemple, quan l’equip està cor-rent darrere l’autobús”, va destacar Pozo, que va assegurar que la productora no va tenir cap mena d’inconvenient per obtenir permisos. “Pel que fa als exteriors, vam vigilar, sobretot, que no aparegués cap telecadira ni cap senyalització que sabotegés l’atmosfera pròpia dels anys 90”, va explicar.

Una part de l'equip artístic i de l'equip de producció.

Un fotograma de la pel·lícula.

tracking