x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
assemblea general de les nacions unides

Espot obre la porta a “avançar” i relaxar el control dels antecedents penals

Admet que hi ha aspectes que cal posar al dia independentment de l’acord d’associació
Espot atenent els mitjans andorrans des de Nova York.

Espot atenent els mitjans andorrans des de Nova York.

Espot atenent els mitjans andorrans des de Nova York.

SFG
Actualitzada 23/09/2022 a les 12:03
Xavier Espot va obrir ahir la porta a relaxar el control dels antecedents penals a l’hora d’atorgar permisos de treball per tal de poder arribar a una acord d’associació amb la Unió Europea. “Tenim arguments sòlids per defensar el control d’antecedents i policia administrativa”, va advertir. Tanmateix, també va admetre que “potser denegar una autorització de residència a una persona perquè un cop fa cinc anys va agafar el cotxe en estat d’alcoholèmia a Barcelona, potser ens diran que és excessiu. Però potser ja ho és ara també des del nostre punt de vista”.

El cap de Govern va parlar sobre les negociacions per l’acord d’associació durant la roda de premsa que va dur a terme en el marc de la seva assistència a l’assemblea general de les Nacions Unides a Nova York. En aquest sentit, Espot va admetre que “ja estem negociant aspectes que requereixen arbitratge polític”, com ara la lliure circulació de persones o mantenir Andorra Telecom com a únic operador al país en l’àmbit de les telecomunicacions. Els va titllar “d’aspectes difícils”, perquè “el que demanem no està escrit i, en alguns casos, contradiu les directrius europees”.

Espot es va mostrat flexible en alguns aspectes de les demandes, apuntant que “haurem de fer avançaments que potser ja hauríem d’haver fet”. Per exemple, va manifestar que, en el cas els antecedents penals, potser el control sistemàtic no hauria de ser tan exigent i que podria entendre revisar la qüestió dels foragitaments. “Les coses no són blanques o negres, tot són matisos. Andorra ha d’avançar en algunes coses, independentment de l’acord d’associació”, va esgrimir.

Tanmateix, Espot va sostenir que “hi ha unes línies vermelles que no podem traspassar”, però es va mostrar confiat que es trobarà una solució. Pel que fa a les quotes d’immigració, el control d’antecedents, la policia administrativa i el manteniment del monopoli d’Andorra Telecom, va indicar que “estic convençut que no es negaran. Seria un desastre per a tothom i la pèrdua d’una oportunitat que segurament no tornarem a tenir com a país”.
Etiquetes
  • #37 Carlestoltes
    (24/09/22 00:53)

  • #36 Línia vermella!!!!
    (24/09/22 00:04)

    Resulta increíble que un andorrà pugui ni plantejar-se tal cosa ,però que sigui una persona del món de la justícia ja és el colmo! Sr.Cap de Govern, aquest punt per si sol és una línia vermella per dir No a la UE!!!

    Respondre
  • #35 Tant que copies d'Europa
    (23/09/22 21:20)

    Tant qjue copies coses d'Europa fica un impost a les fortunes! Ah no que hauràs de pagar.

    Respondre
  • #34 NO UE!!!
    (23/09/22 19:47)

    Stop converses NO UE, NO UE , NO UE, en teniu prou per triplicat?????
    SOU UNS VENUTS SENSE SENY!

    Respondre
  • #33 Nuvola
    (23/09/22 19:44)

    Com? Es precindirà demanar els antecedents penals als estrangers immigrant cap Andorra, i seguiran exigint nos als residents els antecedents penals X postular a l'administració pública????
    A fora d Andorra coneixen aquesta barbaritat!!! Ho dubto

    Respondre
  • #32 andorrà
    (23/09/22 19:21)

    Buff el que faltava... i ja posats que li donin a tothom que entra amb antecedents un arma amb tots els extras, perque clar aquí anem sobrats de seguretat.

    Respondre
  • #31 Jo crec i apostaria
    (23/09/22 17:42)

    No creieu que aquest senyor ja ni pincha ni corta i qui diu quan, com i on es la UE? Quant un país té sols com economia la bombolla del toxo i un deute desmesurat ja no ets tu qui marca les pautes és el mercat del saldo en el que el ilustrimin s'ha tingut de vendre els calçotets perquè queda poca cosa més( recordeu que nosaltres som la part important que va dins dels calçotets, o sigui les pilotes). Alguna cosa de bona en treurem ara que nudri el prousost per mantenir molt delinqüent això segur que també ho tindrem de fer, 30 anys sense fer per una economia sòlida per quan vinguessin canvis és el que porta acceptar i callar perquè entra poder no serà bo però quedar-se fora amb unes basses que tremolen tampoc és una sortida, alè que sigui el que ells volen que no serà més que aixi

    Respondre
  • #30 Jordi
    (23/09/22 17:41)

    Jus va dir..
    Últimament, el senyor Espot està patinant més del que ens tenia acostumats. Suposo que per a les pròximes eleccions, DA té a punt un candidat més solvent.

    Respondre
  • #29 Pep
    (23/09/22 16:24)

    Que llarg se m'està fent aquest mandat

    Respondre
  • #28 Gemma
    (23/09/22 16:22)

    Imprescindible que es continuïn demanant els antecedents penals. Aquest és un dels pilars de la seguretat ciutadana que hi ha a Andorra. Trobo bé que per coses "menors" com alguna multa de trànsit que ja hagi prescrit o coses similars es pugui fer una excepció un cop revisat el cas, però el document s,ha de demanar per poder detectar i valorar el cas de cada persona. Delictes greus de robatoris, estafes, violencia, etc no es poden passar per alt. Sino això serà el Bronx

    Respondre
Veure’n més
37
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts