Reportatge

Assignatura d'ecologia

Uns 1.300 alumnes van participar ahir a la campanya europea ‘Clean Up Day’, una iniciativa de recollida de residus i neteja d’espais naturals.

Alumnes de l'escola francesa de Santa Coloma.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Petos de color groc fluorescent, guants de protecció i bosses per a la recollida. Així anava equipat ahir a les onze del matí un dels grups d’alumnes de primera ensenyança de l’escola francesa de Santa Coloma a punt de sortir de l’aula per participar a l’activitat Clean Up Day. Una estona del dia que, com la resta d’alumnes del Principat –concretament 1.386 de catorze centres escolars– i de molts altres centres d’Europa que participen en aquesta jornada de conscienciació sobre el medi ambient, dedicarien a la recollida de brossa de l’entorn del centre escolar.

Així va ser, doncs, com els menors, després de rebre una breu explicació per part dels professors, van recórrer la zona dels voltants del riu d’Enclar i de la Torre dels Russos a la recerca d’escombraries. Un petit gest que es desenvolupa amb l’objectiu de conscienciar els més petits sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. “Els joves són les generacions futures que després integraran hàbits ambientals en el seu comportament del dia a dia”, va apuntar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

En el marc de la vuitena edició de la campanya Clean Up Day, Calvó juntament amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, també van presentar la primera estratègia andorrana d’educació ambiental per a la sostenibilitat, un pla conjunt entre el ministeri d’Educació i el de Medi Ambient que neix amb la voluntat d’integrar el respecte pels espais naturals als més joves a partir de nou accions concretes que tenen un horitzó d’implementació l’any 2030.

Transformar els patis de les escoles en espais educatius més naturals i recuperar els camins propers a les escoles a partir de criteris pedagògics seran dues d’aquestes accions que el Govern té previst aplicar a la població escolar i que s’engegaran ja a partir d’aquest any.

tracking