llei d'economia digital

El PS vol regular el teletreball partint del marc europeu

Els socialdemòcrates aposten en les esmenes per garantir el dret de negociació col·lectiva i de formació dels treballadors

Els consellers del PS presentant les esmenes.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat un total de 19 esmenes al projecte de llei d’economia digital. Algunes pretenen aconseguir que el teletreball, que es regula per primera vegada en aquest text, es faci sobre la base del marc europeu i la directiva comunitària que s’està elaborant en aquesta matèria. L’objectiu és garantir els drets de negociació col·lectiva i de formació dels treballadors, de manera que no sigui només l’empresa la que pugui regular via reglament intern aquesta qüestió.

Els socialdemòcrates s’oposen també, a través de les esmenes, a la regulació del co-living (allotjaments en espais comuns complementaris), una fórmula que introdueix el projecte de llei. En aquest sentit, el conseller Carles Sánchez va recordar que “no volem precarietat, sinó solucions estructurals” per a l’habitatge. “Creiem que aquest no és un model per implantar a Andorra”, va explicar Sánchez. I és que, a parer d’aquest grup parlamentari, el model proposat pels demòcrates és una “fugida endavant cap a un habitatge precari” que “empitjora expectatives” tant per als joves com per als possibles nouvinguts i la població en general. Els socialdemòcrates tampoc no estan d’acord amb la creació d’una autorització especial per als anomenats nòmades digitals, sinó que, segons afirmen, “aquests han de seguir el circuit de qualsevol altre treballador”, va assenyalar Salazar. El conseller general Roger Padreny va indicar que amb les esmenes presentades persegueixen garantir l’interès general. “Economia digital, sí, però responent sempre a l’interès general”, va emfasitzar.

D’altra banda, el PS va informar ahir en un comunicat que ha constituït l’equip de coordinadors del programa electoral, l’eix vertebrador del qual serà la recuperació del poder adquisitiu de les famílies.

tracking