VISITA DELEGACIÓ EUROPEA

Assessorament al raonador per esdevenir Institució Nacional dels Drets Humans

La Comissió de Venècia elabora una opinió sobre l'entitat per identificar les millores necessàries

Reunió delegació de la comissió de VenèciaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una delegació de la Comissió de Venècia visita aquesta setmana el Principat, segons informa l'executiu en un comunicat. En aquest sentit, es tracta d'un òrgan consultiu delConsell d’Europa sobre qüestions constitucionals que té com a missió donar consells jurídics als Estats que ho desitgin peradaptar les seves estructures jurídiques i institucionals a les normes internacionals en matèria de democràcia, drets humans i d’Estat de dret.

Així, la Comissió de Venècia ha estat convidada en aquest cas, per elaborar una opinió sobre el Raonador del Ciutadà, -tant la institució com la Llei- i identificar les millores que trobin necessàries per poder ser reconeguda com aInstitució Nacional dels Drets Humans. En aquest sentit, l'executiu assenyala que l'objectiu és que el Raonador del Ciutadà pugui ser una institucióNacional de Drets Humans, tal com ho suggereixen les avaluacions de l’Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides i el Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que recomanen que tots els països tinguin una institució nacional en la matèria. Així mateix, també es té la voluntat que el Raonador s'integri a laXarxa Europea d’Institucions Nacionals de Drets Humans, que ofereix ajuda i assessorament als seus membres.

L'opinió de la Comissió de Venècia s’elaborarà després de la visita de la delegació i el seu resultat serà aprovat durant la pròxima sessió de la Comissió, el 21 i 22 d’octubre. Un cop acreditada, la institució es revisaria cada cinc anys per garantir que es compleixen els requisits previstos.

tracking