nou partit polític

Acció es mostra obert a pactes per fer front als reptes del país

El partit vol començar a treballar ja per trobar “solucions reals per a casos reals”

La presentació d'Acció per Andorra al Centre de Congressos de la capital.J. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció per Andorra es mostra a favor de l’establiment de pactes per fer front als grans reptes que té pendents el país. Així ho van posar de manifest els seus impulsors durant la presentació pública de la nova formació política, que ahir va aplegar més d’un centenar de persones al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La presidenta del nou partit i actual ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, va manifestar que “treballar plegats dona bons resultats”, al temps que va augurar que, en un Consell General en què es presumeix que hi haurà molts grups, es requeriran “grans acords i treball conjunt” perquè s’han de prendre decisions important, amb relació a temes com ara l’habitatge, la mobilitat o l’encariment del cost de la vida. En aquest sentit, la voluntat del nou partit, que ja ha presentat els estatuts al Govern, és començar a treballar de manera imminent, sense esperar a les eleccions generals, per donar solucions als problemes de la ciutadania. “Volem dissenyar solucions reals per a casos reals”, va indicar Pallarés.

Les propostes vindran no tan sols de dins del partit, sinó també de totes les persones que s’hi vulguin adreçar, i per això s’han posat en marxa diversos mitjans, entre els quals números de correu i de telèfon, a més d’un calendari de reunions públiques a les diferents parròquies per escoltar les demandes de la població. Això sí, Acció, que es preconitza com un “moviment polític i social per elaborar polítiques públiques de baix cap a dalt”, ja va esmentar durant l’acte d’ahir alguns punts que segurament contindrà el seu programa electoral. I és que Pallarés es va referir, per exemple, a la necessitat de “simplificar” els processos per obtenir ajudes socials i de buscar solucions al problema de l’habitatge. “Tothom ha de tenir un habitatge digne i no defensarem que Andorra sigui com Mònaco”, va emfasitzar. L’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) es veu com una oportunitat no tan sols per al país en general, “sinó també per a les mitjanes empreses i per a les famílies”. “És una porta d’oportunitats per a cadascun de nosaltres”, va afegir Pallarés. La líder de la formació també considera que “s’ha de posar sobre la taula la proposta d’una tretzena paga per a la gent gran perquè és veritat que les pensions són baixes”.

De moment, Acció té agrupacions a totes les parròquies excepte a Canillo i Ordino, però, segons Pallarés, “tenim l’esperança que també hi haurà comitè en aquestes dues”. El partit neix “amb la voluntat d’entrar en acció des del primer moment” i, en aquest sentit, segons va explicar el secretari general, Guillem Forné, “hi ha ganes de fer política i de fer les coses bé”. Per la seva part, el president del grup parlamentari independent, Ferran Costa, va indicar que el partit es basarà en un “liberalisme modern” amb una especial sensibilitat pels temes socials.

tracking