El pare que abusava de la filla passarà 9 anys a la presó

El Tribunal Superior va elevar ahir a definitiva la sentència dictada per Corts

La seu de la Justícia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior va elevar ahir a definitiva la sentència dictada per Corts que condemna a nou anys de presó ferma el pare que va abusar sexualment de manera continuada de la filla menor d’edat i que va intentar violar-la. A més, també el condemna a la prohibició d’entrar en contacte amb la filla durant 12 anys i l’inhabilita dels drets de pàtria potestat, guarda i custòdia, i del règim de visites, per un període de tres anys.

La sentència de Corts també condemna la mare a cinc anys de presó condicional i a l’obligació de presentar-se davant el servei d’infància. La considera autora per omissió, ja que tenia constància dels fets i en va fer cas omís. A més, la filla haurà de ser indemnitzada amb un import de 8.000 euros.

El pare va agredir la menor durant anys fins que la nena va decidir alertar l’escola i explicar la situació que vivia a casa. Tot això després d’haver-ho manifestat a la mare, que va fer cas omís i mai va evitar els fets.

La relació familiar que uneix la víctima i agressors –parentiu ascendent– i el fet que, per l’edat, la llei considera que es tracta d’una víctima especialment vulnerable, constitueixen agreujants de tipus penal. L’home està empresonat a la Comella des que se’l va detenir a final del 2020, mentre que la mare va ser deixada en llibertat perquè té un altre fill menor.

tracking