trames parapolicials

El Congrés espanyol aprova la comissió sobre l''operació Catalunya'

El PSOE presenta una esmena perquè només s'investigui el que va succeir durant els governs del PP

Fernández Díaz al seu escó quan era ministre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Congrés espanyol ha aprovat aquesta tarda la creació d’una nova comissió d’investigació sobre el ministeri de l’Interior que va dirigir Jorge Fernández Díaz al primer govern de Mariano Rajoy. Es tracta del tercer òrgan per investigar suposades trames parapolicials que funcionarà a la cambra baixa i, en aquest cas concret, obrirà indagacions sobre la coneguda com a operació Catalunya. El PSOE ha introduït una esmena per donar suport a la comissió amb la condició que la investigació es faci només del període dels governs del PP.

Va ser a final del mes de juny passat quan Esquerra Republicana, Junts, PdeCat, la CUP, Bildu i el BNG van sol·licitar que el Congrés investigués “la presumpta intromissió a la sobirania del Principat d’Andorra per part de responsables polítics espanyols, així com d’entramats parapolicials”.

Aquestes formacions van sol·licitar la investigació després de conèixer-se que la justícia andorrana investiga l’expresident Mariano Rajoy i els seus exministres d’Hisenda i Interior, Cristóbal Montoro i Fernández Díaz, respectivament, per la presumpta relació amb els intents de conèixer “mitjançant vies il·legals” informació bancària secreta de líders polítics independentistes. La investigació sortirà amb el suport del PSOE, Unides Podem i els socis habituals del govern espanyol.

tracking