Un psiquiatre per a cada quatre infants a salut mental

El butlletí del consell general publica un informe extens en resposta a les preguntes de Susanna Vela respecte a l'àrea de salut mental del SAAS

L'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ElSAAScompta amb una ràtio d'un psiquiatre, un psicòleg, un infermer i una terapeuta ocupacional per a cada quatre infants ingressats a l'àrea de salut mental. Així es desprèn de l'extens informe que el butlletí del consell general publica avui en resposta a les preguntes de la consellera general Socialdemòcrata, Susanna Vela, sobre l'àrea de salut mental delSAAS. Tanmateix, l'informe apunta que l'hospital de dia de salut mental va atendre un total de 117 pacients el 2021, desglossats en 42 a l'hospital de dia d'adults, 41 al d'infantojuvenil i 34 a l'UCA, "tenint en compte la situació generada per la covid". D'altra banda, la ràtio en els ingressos en adults és d'un psiquiatre, un infermer, unauxiliard'infermeria i un terapeuta ocupacional per a cada sis pacients aguts.

D'altra banda, una altra de les preguntes de Vela era el nombre de professionals que treballen a la planta de l'hospital dedicada a l'atenció mental i a l'hospital de dia. En aquest sentit, elSAASrespon que actualment hi ha un total de 33 professionalsdistribuïts divuiten la unitat d'aguts d'hospitalització d'adults i hospital de dia d'adults, deu en la unitat d'aguts d'hospitalització d'infantojuvenil i l'hospital de dia d'infantojuvenil, i cinc en l'hospital de dia d'UCA.

L'informe també estableix el protocol i els criteris per organitzar l'estada dels pacients de salut mental i el protocol de subministrament de fàrmacs als ingressats. A més, en resposta a la demanda de Vela, elSAASexplica el seguiment que es fa als pacients un cop han estat donats d'alta, detalla els tallers que s'organitzen i els horaris i torns de treball dels treballadors de l'àrea de salut mental.

tracking