tradicions

Encamp recupera l'aplec de la sardana i el concurs de colles

Encamp tornarà a acollir l'aplec de la sardana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplec de la sardana i el concurs de colles tornen a Encamp després d’haver estat dos anys aturats per la pandèmia del coronavirus. Els esdeveniments celebraran enguany la 33a i 27a edició. Els actes, que tindran lloc el 3 i 4 de setembre a la plaça dels Arínsols, tindran l’acompa-nyament de les cobles La Flama de Farners, que ja hi ha participat en edicions anteriors, i Jovenívola de Sabadell, que ve per primera vegada.

La jornada de dissabte, 3 de setembre, començarà a les 17.30 hores amb el XXVII Concurs de Colles Sardanistes de Set Tirades, on prendran part cinc colles: Colla Sabadell (Sabadell), Colla Continuïtat (Terrassa), Colla Enèrgica (Esparreguera), Colla Fonts de Valldans (Ponts) i Colla Amunt i Crits (Terrassa). A banda del concurs i l’aplec, també es farà la ballada de sardanes dissabte a la nit.

El concurs puntua per al Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes, que és organitzat per la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Posteriorment, a les 22 hores, hi haurà la ballada de sardanes.

Els dos actes seran acompa-nyats per la cobla La Flama de Farners. El diumenge 4 de setembre s’iniciarà el tradicional aplec a les 10.30 hores. A la tarda, a partir de les 16.30 hores, continuarà l’activitat, que s’allargarà fins al vespre, moment en què es donarà per finalitzat el XXXIII Aplec de la Sardana d’Encamp. Els dos torns de ballades seran amenitzats per La Flama de Farners i Jovenívola de Sabadell. L’esdeveniment, organitzat pel comú encampadà, rep el suport de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, segons ha informat el comú encampadà.

tracking