òbit

Dol per la mort de l'escudellaire i fallaire Josep Anton Marquilló

‘Quillo’, com se’l coneixia, havia treballat molt per les tradicions a la parròquia

Josep Anton Marquilló en una fotografia del 2019.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Antoni Marquilló, membre molt destacat dels col·lectius que organitzen l’escudella i les falles a la capital, va morir divendres a 59 anys. El Quillo, com se’l coneixia, era molt popular a la parròquia perquè havia ocupat càrrecs tant a l’Associació de Fallaires, com a la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella i actualment era el president d’aquesta última. La pèrdua de Marquilló ha provocat una gran commoció a la parròquia, ja que no tenia cap malaltia que fes pensar en el fatal desenllaç.

En aquest sentit, l'Associació de Fallaires d’Andorra la Vella va voler transmetre el condol a la família i amics a través de Twitter: “Hem d’acomiadar el nostre amic, company i vicepresident, el Quillo. Una sentida pèrdua i una persona molt estimada. Et trobarem molt a faltar Quillo”, va manifestar l’entitat a través de la xarxa social. Un dels seus companys fallaires, Xavier Burgos, destacava ahir que Marquilló era “una persona sempre disposada a tirar del carro i col·laboradora amb tothom” per portar a terme iniciatives relacionades amb les tradicions a la parròquia. “És una persona que, per a mi, és un referent”, va afegir Burgos. En aquest mateix sentit, Teo Armengol, membre de la junta dels escudellaires, ressaltava que Marquilló era, sens dubte, “un dels motors dels escudellaires”, amb els quals feia molts anys que treballava. “Era una persona que no sabia mai dir que no i durant la celebració de l’escudella estava sempre preocupat que ningú es fes mal”, va dir Armengol, que posava èmfasi també que “era un gran amic, un col·laborador en tot el que podia, perquè de seguida es prestava a fer el que fos”.

La missa funeral se celebrarà avui, diumenge, a les 16 hores, a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. La família rebrà el dol avui, de les 10 a les 13 hores, a la sala de vetlles de la capital.

tracking