administració

Els cinc cossos especials s'uneixen en un nou sindicat

Representants dels bombers, policies, agents penitenciaris, duaners i banders s’uniran en una nova organització per tenir més força

Els membres dels cossos especials s'uneixen en un nou sindicat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma sindical formada pel Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), el Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA) i el Sindicat del Personal Penitenciari (SPP) no es constituirà com a tal, sinó que serà finalment un sindicat qui representi el conjunt dels cossos especials uniformats. A més, aquesta nova orgnaització integrarà també dos nous sindicats que fins ara no s’hi havien adherit: el del cos de banders, que fins ara no existia, i un de nou que estan organitzant alguns duaners. L’objectiu que es persegueix amb aquesta nova estructura és tenir més força perquè les seves reivindicacions laborals siguin tingudes en compte pel Govern. “La línia és la mateixa, però evidentment anem agafant força”, van explicar fonts d’aquests sindicats.

Una de les primeres accions que volen portar a terme els impulsors del nou sindicat és demanar una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, tenint en compte que no tots els cossos especials estan sota les ordres del mateix ministre i que consideren que des de Funció Pública no se’ls ha tingut en compte fins ara. D’aquesta manera, el sindicat té la intenció de lliurar al màxim responsable de l’executiu un informe amb el qual volen posar de manifest les diferències salarials existents amb relació a altres països. L’increment dels sous és precisament una de les principals demandes dels impulsors d’aquest moviment sindical, ja que consideren que estan molt per sota dels que reben funcionaris que porten a terme les mateixes tasques als països veïns.

Els promotors del nou projecte sindical pertanyen sobretot a les darreres promocions dels cossos especials, que tenen unes condicions més desfavorables que els funcionaris més antics. Tot i això, des dels sindicats s’ha volgut posar de manifest que són tots els membres dels cossos especials els que estan patint les conseqüències negatives de l’elevat cost de la vida que registra el país. En aquest sentit, recorden que ja fa 19 anys que es va paralitzar l’aplicació de la gestió de l’acompliment (GAdA), el que suposa, entre altres coses, que no estiguin motivats per ocupar noves responsabilitats perquè no reben la corresponent compensació econòmica que hauria d’anar associada al càrrec. El nou sindicat, que estarà obert a possibles incorporacions a títol individual, no inclourà el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), ja que es considera que el cos d’educació, que també rep la denominació d’especial, té unes característiques pròpies diferenciades.

CLAUS

1. De plataforma sindical a un nou sindicat

CFPA, SIBA i SPP van anunciar la creació d’una plataforma sindical, que finalment serà un nou sindicat que comptarà també amb duaners i banders.

2. Informe sobre les graelles salarials

L’increment salarial és la primera i principal reivindicació del col·lectiu, en considerar que els salaris estan per sota dels que s’apliquen als països veïns.

3. La primera acció: una reunió amb el cap de Govern

Una de les accions previstes del nou sindicat és demanar una reunió amb el cap de Govern per exposar-li les mancances que pateixen actualment.

tracking