construcció

Inspecció als obrers d'una de les torres del Clot d'Emprivat

Visió aèria Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va fer ahir al matí un control rutinari als obrers que es troben treballant en una de les torres que s’estan aixecant a Escaldes. Segons fonts properes, la inspecció s’hauria fet a l’entrada de l’edifici entre les 8 i les 9 del matí amb l’objectiu de comprovar la documentació dels treballadors i constatar que tenen els permisos en regla.

Actualment la construcció de les tres torres d’edificis a la zona del Clot d’Emprivat –on els bombers ja han fet proves per a verificar la seguretat d’aquests edificis de grans dimensions– avança a bon ritme.

Tot i això, fa un parell d’anys que ja s’alertava d’un fenomen present al Principat en el sector de la construcció: la subcontractació. Una pràctica que ja des de l’any 2020 s’estava consolidant i que explicava que les empreses que havien aconseguit l’adjudicació d’obres faraòniques només hi destinaven un nombre molt reduït dels seus empleats i la resta eren subcontractats, és a dir, que depenien d’una altra empresa que cobrava una bona comissió a compte del treballador. Aquesta oferta camuflada, que queda al marge del sistema de quotes perquè els contractes són de curta durada, és ben coneguda pels empresaris i professionals liberals de la construcció, que coneixen el nom de les empreses que es dediquen a oferir temporalment treballadors.

tracking