transport públic

Govern reforçarà freqüències i línies d'autobús de cara a l'inici del curs escolar

L’executiu s’ha reunit amb les companyies per anticipar-se a l’augment d’usuaris

Un autobús circulant.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gratuïtat del transport públic està provocant un augment significatiu del nombre de persones que utilitzen l’autobús. Aquest increment està provocant que, en algunes línies i moments puntuals del dia, els autobusos vagin plens o gairebé al 100% de la seva capacitat. De moment, Govern no té constància ni ha rebut cap queixa per part dels usuaris sobre un possible col·lapse de les línies. Amb tot, l’executiu ja s’ha reunit amb les companyies de busos per afrontar la tornada a l’escola, conscients que es tracta sempre d’un moment de tensió per les carreteres i el transport públic.

Des de Govern treballen amb la hipòtesi que evidentment al setembre ja no hi haurà tants turistes al país però el nombre d’usuaris del transport públic creixerà amb el retorn dels alumnes a l’escola. “Sempre històricament és un moment de tensió i per això ja s’ha fet una primera reunió per intentar dimensionar correctament la tornada a l’escola”, expliquen des del ministeri d’Economia. Els moments que es preveuen més conflictius són als voltants de les nou del matí, quan els estudiants entren als centres educatius, i especialment cap a les cinc de la tarda, quan en surten i el trànsit també és més intens. Per solventar-ho, el ministeri treballa amb les companyies d’autobusos per fer una ampliació de les línies i les freqüències que uneixen els principals centres educatius del país amb altres indrets del Principat i així intentar descongestionar i ampliar la capacitat del transport públic.

Així mateix, el Govern treballa per poder-se anticipar a possibles incidències coincidint amb l’inici del curs escolars i per resoldre-les en el mínim temps possible, en qüestió d’hores, en cas de detectar-se’n. “L’objectiu és anticipar-nos en la mesura del possible a un moment que ja sabem que és de tensió”, van deixar clar.

tracking