transport públic

Els taxistes denuncien el bus a demanda a la Batllia

El col·lectiu considera que és un servei que li suposa una “competència deslleial”

Els taxistes es queixen del bus a la demanda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) presentarà una “denúncia” contra el servei de bus a la demanda que han posat en marxa alguns comuns. El col·lectiu s’ha mostrat sempre molt crític amb aquesta iniciativa de les corporacions perquè està causant un greu perjudici econòmic als seus integrants. Per aquesta raó, l’associació té ara sobre la taula portar a terme aquesta actuació, i arribar si cal fins i tot a la Batllia, tot i que primer ha de ser aprovada pels socis i després l’advocat de l’entitat estudiarà quina és la via més adient per denunciar aquesta situació.

El president de l’ATA, Marcio Pereira, va destacar la “competència deslleial” que els suposa aquest bus comunal “que és un servei de taxi i, per tant, és il·legal”. “Si els comuns volen un servei d’aquest tipus, s’ha d’aturar a les parades d’autobús, si no és el mateix que ja fem els taxis”, va insistir el president de l’ATA.

La parròquia on s’ha notat més la que els taxistes veuen com una “competència deslleial” és Escaldes-Engordany, en la qual els taxistes han perdut molts clients de diverses zones, com els Vilars, Engolasters o Sa Calma, ja que els usuaris poden pujar i baixar del vehicle en qualsevol punt, segons va assenyalar Pereira.

Per la seva part, a una altra par­ròquia com la de Canillo, en què el bus a la demanda només agafa i deixa passatgers a la parada, els perjudicis per als taxistes han estat menors. L’ATA es queixa que en cap moment els comuns han contactat amb l’associació per parlar sobre aquesta qüestió, “ja que potser podríem haver fet nosaltres mateixos aquest servei de bus a la demanda”, va recalcar Pereira.

tracking