Llei d'economia circular

Govern aprova la prohibició dels plàstics d'un sol ús

La venda de palletes, gots, plats i coberts de plàstic quedarà prohibida a partir de l'1 de gener de l'any que ve

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, avui en roda de premsaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat avui la llista de productes de plàstic d'un sol úsque prohibirà la nova llei d’economia circular (LEC). Així, els bastonets de cotó ipalletes de plàstic -excepte que siguin utilitzats en ús sanitari-; els coberts i plats de plàstic; els agitadors de begudes de plàstic; els pals destinats a lligar globus, i els recipients per aliments i begudes fets amb poliestirè, seran eliminatsdels mercats andorrans a partir de l'1 de gener del 2023.La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, ha apuntat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que s'enviaran les cartes als centres comercials perquè comencin a esgotar estocs i no facin noves comandes d'aquests elements.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat un segon reglament de la llei d'economia circular per a la convocatòria d'una partida de 150.000 euros destinada a empreses "actives i dinàmiques" en la fomentació de l'economiacircular. Es tracta de la primera convocatòria d'aquesta tipologia d'ajuts per a l'any 2022. La convocatòria no és competitiva i oberta fins que s'exhaureixi la disponibilitat pressupostària o es tanqui la convocatòria.Les tipologies de projectes que es poden presentar es divideixen en quatre grans blocs segons s'estableix a la LEC.

A més, la convocatòria preveu uns ajuts superiors per a les propostes de noves activitatseconòmiquesque promoguin la creació de llocs de treball per a joves, o que incentivin l'emprenedoria jove en el sector serveis relacionat amb el comerç de materials reciclats o que acompleixin bones pràctiquesambientals.

tracking