balanç del pont

Satisfacció dels hotelers per l'ocupació registrada durant el pont

Els establiments hotelers han fet una valoració positiva del pont de la Mare de Déu d’agost perquè s’han complert les previsions

Els carrers més cèntrics s'han omplert aquests últims dies de visitants.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les bones previsions de visitants que hi havia pel pont festiu de l’Assumpció sembla que s’han complert. Aquesta és la sensació inicial després que, des de dissabte fins ahir, s’hagin vist els carrers de les parròquies centrals ben plens de vianants i alguns dels atractius turístics del país, com el pont tibetà de Canillo, hagin estat molt visitats. D’aquesta manera, en espera de disposar de dades, el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi París, va manifestar que “sembla que hi ha hagut gent i que s’han complert les previsions”. Tot i insistir que cal esperar a recollir les dades que ofereixen els diferents establiments membres de l’associació, la impressió de París és que, en general, s’ha assolit una bona ocupació entre dissabte i dilluns.

Un fet que ha contribuït de manera important a incrementar l’ocupació han estat les reserves que els clients realitzen a última hora, “que s’han disparat”, segons París. Aquesta és una tendència que s’ha constatat cada vegada més en els últims exercicis i que es produeix al llarg de tot l’any, si bé s’intensifica a l’estiu. Així, durant els mesos d’agost i setembre, segons fonts del sector, moltes de les reserves es porten a terme amb un termini màxim d’entre dos i quatre dies.

La bona ocupació no es va limitar només als hotels d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que habitualment són els que registren estadístiques més favorables, sinó que es va estendre a altres parròquies. Així, des d’un conegut hotel de la Massana es va destacar que havien penjat el cartell de “complet” dissabte i diumenge, igual que havia passat amb altres hotels de la mateixa parròquia, mentre que ahir l’afluència de clients era “una mica menor” i se situava prop del 75%, tot i que aquesta xifra s’estava incrementant progressivament durant la jornada. Per aquesta raó, des d’aquest establiment no van dubtar a afirmar que “la situació ha millorat respecte a l’any passat”. El responsable d’un altre hotel, en aquest cas de Canillo, va assenyalar que havien registrat un cent per cent d’ocupació durant els tres dies del pont, a més de ressaltar l’èxit que està tenint el pont tibetà per atreure més públic. El pont també es va tancar de manera relativament positiva a Sant Julià de Lòria, que no sempre es beneficia de les bones xifres de visitants. Així, un hotel consultat va afirmar que havia tingut ocupació plena dissabte, “força bona” diumenge i molt fluixa ahir.

tracking