seguretat a les festes majors

Possible punxada a Encamp a un menor

La possible víctima va ser traslladada a l’hospital seguint els protocols de Govern

El cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagneres, al punt lila instal·lat.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va activar la matinada de dissabte a diumenge el protocol de punxades en rebre l’avís d’un possible cas a Encamp, segons va informar el cos de seguretat. Els agents van ser alertats cap a la una de la matinada perquè una persona hauria rebut una punxada en el marc de la festa major. El cos de seguretat va posar en marxa el protocol aprovat pel Govern fa dues setmanes i va traslladar a la víctima, un menor d’edat, a l’hospital, on va ser atès de les possibles lesions que hauria patit. La investigació va quedar a càrrec de la policia judicial i no han trascendit més dades per protegir el menor d’edat.

El protocol per a punxades amb l’objectiu de submissió química va ser aprovat pel Govern el 3 d’agost arran del cas que es va detectar a la festa major de Sant Julià, on una jove va patir una punxada que va ser confirmada pels serveis mèdics i es van registrar dues sospites més. El procediment d’atenció comença amb l’avís a la policia sense deixar sola la víctima i el trasllat al centre hospitalari, on se li han de fer proves per identificar la substància que se li hauria inoculat i la possible transmissió de malalties contagioses. A més, en considerar-se un cas de violència de gènere, quan la policia rep l’avís s’activa també el codi lila.

Per prevenir casos de possibles punxades i agressions de violència de gènere, els comuns de la Massana i Encamp van instal·lar un punt lila a les festes majors que es celebraven aquest cap de setmana. El cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres, va acudir ahir en l’inici dels actes nocturns al punt lila encampadà per donar suport al grup d’informació.

tracking