x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
moviments polítics

Gallardo no descarta estar a les llistes liberals les properes eleccions

El president del partit assegura que només va renunciar a ser cap de llista però no a deixar la política activa
El ministre i president de Liberals, Jordi Gallardo, durant l'entrevista.

El ministre i president de Liberals, Jordi Gallardo, durant l'entrevista.

El ministre i president de Liberals, Jordi Gallardo, durant l'entrevista.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/08/2022 a les 11:02
El president de Liberals, Jordi Gallardo, encara no ha decidit quin serà el seu paper a les properes eleccions generals, però no descarta formar part de les llistes del seu partit si la formació li ho demana. Així ho va assegurar en una entrevista al Diari, en la qual va deixar clar que quan va anunciar que renunciava a ser candidat a cap de llista en cap cas va descartar seguir en política activa. “A la roda de premsa vaig mesurar molt bé les meves paraules i no vaig dir que em retirava de la política, vaig dir que no seria candidat”, va remarcar Gallardo deixant clar que “no puc ni vull renunciar a una cosa que m’ha mogut durant molts anys i que m’apassiona”. En concret, el que sí que va dir Gallardo a la roda de premsa en qüestió és que “tinc clar que no concorreré a cap llista a les properes eleccions, ho tinc claríssim, tot i que no puc dir que no tornaré mai a la política perquè és una passió i no vull ser esclau de les meves paraules”.

Amb tot, l’actual ministre de Presidència assegura que encara no sap si formarà part de les llistes a les eleccions. “Soc una persona de partit, me l’estimo, hi he treballat molt i faré sempre el que el partit em demana si puc i si crec que puc sumar”. “Entenc que avui pots estar davant i demà al darrere”, va considerar en referència al rol que podria adoptar. “Les persones no ens hem de perpetuar al capdavant dels llocs, jo porto molts anys com a president i vaig creure en aquell moment que fer un pas al costat renunciant a ser cap de llista i cedint la presidència. Seré allà on la meva presència sumi”, va insistir. En aquest sentit va afegir que “si he de continuar tenint un paper actiu en política, sempre que sigui per aportar i amb un equip de persones que em pugui entendre, no amagaré que sí que m’agradaria, qualsevol que em conegui sap que és una de les meves passions”.

POSSIBLES PACTES
Davant les crítiques d’un gir a la dreta del partit amb l’elecció de Josep Maria Cabanes com a nou candidat a cap de Govern, Gallardo va atribuir-ho a “una estratègia de les persones que han marxat per justificar la seva decisió”. “Les persones que avui han marxat justificant un canvi de rumb, fa quatre dies convivien amb un partit en el qual hi havia forces que avui semblen les conservadores del país i es van presentar a les llistes amb aquest projecte”, va sentenciar fent referència a terceravia, l’actual partit de Josep Pintat. “El que puc dir com a president és que la ideologia i la línia d’aquest partit no ha canviat. Temps hi haurà quan arribin les propostes programàtiques fer les valoracions oportunes i en el nostre cas, comparar si el partit ha anat més al centre, a la dreta o amunt o avall”, va manifestar. I va insistir en què ara “de manera molt tendenciosa se li vol posar una etiqueta a una persona que encara ni ha fet cap proposta programàtica ni ha presentat cap projecte”.


Sobre aquesta qüestió, el líder liberal va recordar que en la ruptura que va acabar propiciant la creació de terceravia “jo no em vaig distanciar del senyor Pintat, ell va marxar del projecte per una discrepància amb una votació sobre la llei de competències i transferències. O la memòria la tenim molt curta o la història ens la fem a la mida”, va criticar i va remarcar que “Liberals sempre ha tingut diferents corrents ideològics dins del partit i mai ha representat cap problema”.


Concretament sobre la voluntat de Cabanes d’apropar-se de nou al sector de Pintat, el liberal va apuntar que “si s’han de plantejar pactes d’algun tipus, no vull que la meva figura pugui impedir que el partit faci el que el país necessiti”. En aquesta línia, i preguntat per si se sentiria còmode amb aquest possible apropament als excompanys de partit, Gallardo va indicar que “em sento còmode sent liberal, que és el que soc”. “Quan ets en un partit el que no pots fer és no acceptar el que vol la militància. D’això se’n diu no ser democràtic. La militància en el seu dia va voler que Pintat fos el candidat, doncs havia de ser el senyor Pintat. Com en el seu dia va decidir que fos jo i ara ha decidit que sigui el senyor Cabanes, i no acceptar-ho és no ser democràtic”, va opinar. En el mateix sentit, el president del partit no considera que obrir aquesta possibilitat sigui tornar al passat. “La voluntat és parlar amb tothom”, va matisar, tal com “estan fent tots els partits”.

 
APOSTA PER "L'ESTABILITAT, LA SERIETAT I LA LLEIALTAT"
El ministre de Presidència, Economia i Empresa i alhora president de Liberals, Jordi Gallardo, va assegurar que els membres del seu partit a l’exeutiu “estem tranquils” després de la ruptura amb Pallarés i els seus afins. “No hem tingut la voluntat de fer cap polèmica i nosaltres no hem tingut cap actitud de voler posar a la llum pública les desavinences ni parlar de les pesones que han marxat”. Gallardo va remarcar que “ja vaig manifestar al cap de Govern quan va passar aquesta situació interna que nosaltres no posariem en risc ni la governabilitat ni l’estabilitat, i que no fariem cap tipus d’exigència”. “Ha estat un afer intern que ens hagués agradat gestionar d’una altra manera però a vegades les coses no són com vols, sinó com acaben passant”, va reconèixer. Sobre un possible escenari de nous pactes després de les eleccions, el liberal va apuntar que “jo no sé si hi seré” i per tant “és un escenari que haurà de plantejar qui prengui decisions en aquell moment” però “puc dir que Liberals vol seguir portant estabilitat, serietat, treball i lleialtat” al país. “Els pactes ja s’analitzaran”, va concloure.
Etiquetes
  • #29 Sara
    (16/08/22 13:48)

    El que passa és que la gent se n lluerna amb els bons oradors potser que ens fixem més amb la gent séria i amb valors

    Respondre
  • #28 EGYPTCI KING
    (16/08/22 13:17)

    GO HOME o a la RADIO que parles molt bé...
    però gestiones molt malament

    Respondre
  • #27 jajajajajajjajajajajajjajajajajsjja
    (16/08/22 00:35)

    Jajajjajajajajjajajajajjajajajajajjajajajjajajajjajajajahahajajajjajjajajajjajajajajajajjahahajhajajajajajajajajaja

    Respondre
  • #26 Pere
    (15/08/22 22:17)

    Aquest personatge em produeix vergonya aliena…

    Respondre
  • #25 troytolkien
    (15/08/22 21:45)

    Amb tot lo que sabeu! no el voteu i punt. Polìtic patetic! (amiguets a dit, idem)

    Respondre
  • #24 Periodisme gràfic
    (15/08/22 21:10)

    Ei, la foto és boníssima.

    Respondre
  • #23 El xiringuito tancat
    (15/08/22 20:20)

  • #22 Joan
    (15/08/22 19:04)

    L'important és saber quants milions d'euros ens haurà costat la gestió d'aquest senyor

    Respondre
  • #21 Paco J
    (15/08/22 18:29)

    Traí als seus socis electorals.
    Traí als votants de la coalició frankenstein, als blaus i als vermells.
    Traí als seus companys pallardistes.
    Traí als andorrans jugant al ara no hi jugo, ara sí que vull. Traí als seus companys cabanistes? (probablement)
    Voteu a traidors, voteu-els-hi; que així ens va.

    Respondre
  • #20 Pep
    (15/08/22 17:01)

    Va votar en contra de les transferències per putejar el Martí i acostar-se al Espot... I així fent política en minúscules.
    Un noi amb molts principis!!!

    Respondre
Veure’n més
29
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts