REportatge

Un estiu de volar lluny

Estats Units i el continent africà s’han convertit aquest estiu en les principals destinacions dels viatges de llarga distància dels residents.

Una dona passeja davant d'una agència de viatges.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’un safari a Tanzània fins a una escapada a Nova York. Aquestes són algunes de les destinacions turístiques de llarga distància amb més èxit d’aquest estiu segons les dades recopilades per les agències de viatge del Principat. “Predominen els viatges als Estats Units. Tant a la costa est com a la zona de Califòrnia” assegurava Maica Terrones, directora d’una agència i vicepresidenta de l’Associació d’Agències de Viatges (AAVA). “També s’està treballant molt amb el continent africà, els safaris i les Illes Seychelles” afegia Terrones. A diferència d’aquests, el continent asiàtic enguany ha perdut molt de pes pel tema de les restriccions. “Han obert fronteres més tard i, a hores d’ara, encara mantenen protocols bastant estrictes” relatava la vicepresidenta de l’AAVA mentre explicava a tall d’exemple que, al Japó, a més, s’hi ha de sumar el tema de les limitacions de circulació. “En aquests moments no et pots desplaçar lliurement i has d’anar contractat amb receptius d’allà per un tema de seguretat” detallava. “Per aquest motiu els clients escullen destinacions més fàcils” afirmava.

Les destinacions europees, per altra banda, predominen quant a mitjana distància. En aquest sentit, les agències han detectat una demanda important de reserves a Disneyland París. “Molts clients durant el 2020 van haver de suspendre comunions i acostuma a ser un viatge que es regala molt” comentava Terrones, tot afegint que enguany també s’ha reactivat el mercat de noces.

Amb tot, Terrones constatava que aquest és “l’estiu de la recuperació”. De fet, la directora de l’AAVA afirmava que les xifres són comparables amb l’època de prepandèmia. “Hem augmentat significativament el nombre de vendes amb relació a aquests dos últims anys” afirmava. A més, Terrones explicava que enguany les agències han detectat una anticipació generalitzada dels clients a l’hora de reservar les seves vacances. “Per Setmana Santa la gent ja estava demanant reserves per l’estiu. Ens va sobtar una mica” reconeixia. “Hem notat que la gent realment té més ganes de viatjar que mai” afegia.

tracking