transport públic

Ultimàtum de Govern a les companyies de bus

El ministre afirma que “hem tingut cintura” durant les negociacions i que ara cal decidir

El Govern i les companyies no han arribat a cap acord per les compensacions.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va afirmar ahir que el Govern ha tingut tota la “cintura” i ha utilitat tot el “marge” que la llei li permet per negociar amb les companyies d’autobusos les compensacions econòmiques per l’entrada en funcionament de l’abonament de 30 euros mensual del transport públic ara fa un any. “Hem tingut el marge i la cintura però arriba un moment que les negociacions s’han d’acabar perquè ja s’ha discutit tot i hem arribat a una conclusió tècnica que no et deixa una altra sortida de càlcul i per tant les companyies han d’acceptar o no la proposta”, va exposar el ministre. En aquest sentit, va afegir que “si les companyies consideren que la proposta de compensació o la metodologia de càlcul no respon al que ells desitjarien poden obrir la porta, sempre els ho hem dit, a recórrer contra aquesta decisió”. “Nosaltres ja hem donat tot el marge possible”, va sentenciar.

El màxim responsable de les negociacions amb les compa­nyies va deixar clar que “Govern ha estat molt respectuós i poques vegades hem fet declaracions sobre aquesta qüestió, i quan ho hem fet ha sigut per respondre el que han explicat les companyies, que és una versió legítima, però una versió”. En aquesta línia, va recordar que l’executiu “té l’obligació de vetllar per l’ús correcte del diner públic”. Per això, “el que no farem mai és anar més enllà del plec de bases, la intervenció general o el que ens permet el gabinet jurídic”, va explicar. “Marge de negociació n’hi ha hagut, fins i tot més del que teníem l’obligació de fer, però sempre dins de la legalitat, perquè no ens mourem del que la Llei de contractació pública ens permet fer”, va deixar clar Gallardo.

El ministre va remarcar que “hem fet tantes reunions com ha calgut”, al seu entendre fins i tot “més de les que tenim l’obligació de fer”, per intentar buscar una solució, “però arriba un moment que les parts han de prendre una decisió”. Així mateix, el responsable ministerial va indicar que l’acceptació del cobrament de les factures “no implica per a res l’acceptació del càlcul que s’està fent”. “Entenem perfectament que les companyies poden, si ho consideren necessari i legítim, recórrer contra la metodologia de càlcul, i crec que aquí l’altra part ha utilitzat el doble missatge per intentar tensionar i arribar així a una situació que li sigui més beneficiosa que la que el Govern li proposa”, va considerar.

tracking