Guia del grup d'acció financera internacional

Alerta del blanqueig al sector immobiliari

Habitatges d'Escaldes i Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand) ha emès una alerta pel perill de blanqueig de diners i finançament del terrorisme amb l’adquisició de béns immobles. La Uifand ho fa després que el GAFI, el Grup d’Acció Financera Internacional, que desenvolupa polítiques que ajuden a la lluita contra el blanqueig i el finançament del terrorisme, hagi publicat una nova guia d’enfocament basat en el risc dirigida al sector immobiliari, amb l’objectiu que el sector esmentat adopti les mesures necessàries per mitigar els riscos als quals es troba exposat.

“Els béns immobles són una opció popular per a la inversió, però també atrauen delinqüents que utilitzen béns immobles en les seves activitats il·lícites o per blanquejar els seus beneficis criminals”, alerta el Gafi en la introducció a la guia, que afegeix que “permet que les xarxes criminals prosperin i creixin utilitzant els beneficis de les seves activitats il·legals, la qual cosa afecta la societat i soscava l’estat de dret”.

L’ens adverteix que “les avaluacions del GAFI mostren que el sector immobiliari sovint té una mala comprensió d’aquests riscos i no aconsegueix mitigar-los regularment”.

A la guia del GAFI es destaca “la importància que el sector augmenti la seva comprensió dels riscos de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme als quals s’enfronta”.

tracking