resposta parlamentària

Adjudicació directa per tenir els dibuixos de Pilarín Bayés

Es va encarregar l’edició a l’Editorial Mediterrània sense concurs

Presentació del llibre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va adjudicar de manera directa l’edició del llibre Petita història del Govern d’Andorra a l’Editorial Mediterrània perquè les il·lustracions les pogués fer la dibuixant catalana Pilarín Bayés. Així ho va manifestar l’executiu en la resposta parlamentària a una pregunta de la consellera del PS Susanna Vela que el ministeri d’Economia va publicar ahir al Butlletí del Consell General.

La resposta, signada pel ministre Jordi Gallardo, especifica que el llibre amb textos de Joan Peruga i il·lustracions de Bayés es va fer seguint el model de la publicació editada pel 600è aniversari del Consell General d’Andorra en complir-se 40 anys de la constitució del primer Govern. Igual que en aquella publicació es volia comptar amb la il·lustradora. Així doncs, es va adjudicar l’edició de la publicació de manera directa a l’Editorial Mediterrània perquè és la que manté un contracte d’exclusivitat amb Pilarín Bayés per a la il·lustració de les “petites històries”. Gallardo va matisar que l’executiu “és el propietari dels drets de reproducció de l’obra en qüestió, però no és el propietari del text ni de les il·lustracions, atès que pertanyen als autors”, i que té el dret de distribució, “que al seu torn s’ha cedit a l’editor per tal de maximitzar la difusió de l’obra a través dels canals de distribució d’aquest”.

Vela remarcava en la pregunta que l’adjudicació del llibre es va fer per un import de 15.985 euros i sense concurs públic el març del 2021.

tracking