transport

Un milió per operar vols nocturns a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Les obres per il·luminar la plataforma començaran aquesta mateixa setmana

L'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports de Catalunya comença aquesta setmana les obres per il·luminar la plataforma i els carrers de rodatge de l’aeroport d’Andorra-la Seu, així com els treballs per abalisar la pista d’aterratge i enlairament perquè la instal·lació pugui operar vols nocturns. La inversió prevista supera el milió d’euros i els treballs estaran llestos a la fi d’aquest mateix any, tal com van confirmar ahir fonts oficials del govern de la Generalitat de Catalunya. La setmana passada van començar a rebre el material aeronàutic i tot està preparat perquè aquesta mateixa setmana comencin les obres.

Les mateixes fonts van insistir que els treballs de les dues actuacions es realitzaran en horari nocturn, concretament entre les vuit de la tarda i les vuit del matí, amb l’objectiu d’intercedir el mínim possible en l’operativa de l’aeroport. Les empreses adjudicatàries també es coordinaran amb la torre de control per poder realitzar part de l’actuació en franges horàries diürnes en les quals l’aeroport no tingui activitat de vols.

La il·luminació de la plataforma i els carrers de rodatge van a càrrec de la firma Urbalux, SA, i suposarà una inversió de 578.400 euros (amb impostos). La instal·lació del sistema d’abalisament de la pista, de 1.440 metres de longitud, serà a càrrec de l’UTE Ohl Serveis Ingesan-Insae Infraestructures, que va guanyar el concurs per 428.072 euros (amb impostos). Totes dues obres estaran llestes a la fi d’any de manera que l’aeroport podrà acollir aquest mateix hivern vols nocturns. Aquesta és una nova actuació tècnica en l’equipament que pot ajudar a incrementar el nombre d’operacions que s’hi realitzen. L’accés a la infraestructura també millorarà amb la senyalització i la propera licitació de les obres de la rotonda a Montferrer a l’N-260.

tracking