relacions internacionals

Andorra i l'Índia reforçaran la cooperació turística i econòmica

Maria Ubach encapçala la primera visita d’un ministre del Principat al país asiàtic

Els ministres Maria Ubach i Subrahmanyam Jaishankar.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es troba des d’ahir a l’Índia en visita oficial a Nova Delhi per reunir-se amb les autoritats polítiques i representants econòmics. Aquesta és la primera visita d’un ministre andorrà al país asiàtic i té l’objectiu de reforçar la cooperació entre el Principat i l’Índia en els àmbits bilateral, multilateral i internacional, va assenyalar ahir el Govern en un comunicat.

En el marc del desplaçament, Ubach i el ministre d’Afers Exteriors indi, Subrahmanyam Jaishankar, van signar una declaració conjunta d’intencions sobre amistat i cooperació general entre el govern de l’Índia i el d’Andorra. La voluntat de la declaració és fomentar la cooperació en àmbits com ara l’educació, la cultura, la ciència, la societat de la informació, la joventut i els esports. Així mateix, es determina la importància de promoure la cooperació en el turisme i, en particular, a través de l’estímul i el desenvolupament del turisme entre ambdós països. D’aquesta manera, s’estableix la necessitat de mantenir reunions bilaterals i consultes de manera periòdica per poder avançar.

Posteriorment, els dos ministres d’Afers Exteriors van mantenir una reunió de treball en la qual van compartir qüestions d’interès comú, com és el cas de la diversificació econòmica, l’economia verda o la digitalització. Un seguit d’elements prioritaris per a Andorra, tal com va destacar la ministra. En aquest sentit, tant Ubach com Jaishankar van plantejar la possibilitat de reforçar la cooperació entre ambdós països en aquestes qüestions, així com en el sector turístic. D’altra banda, els dos ministres d’Afers Exteriors van tractar la situació relativa al conflicte a Ucraïna i les seves repercussions a escala global. Cal recordar que Andorra i l’Índia mantenen relacions diplomàtiques des del 22 de novembre del 1994.

La titular d’Afers Exteriors també va mantenir una trobada amb Suman Bery, vicepresident de NITI Aayog, un organisme governamental indi que té la finalitat de proposar noves polítiques públiques per potenciar el desenvolupament nacional. També va poder trobar-se amb representants del teixit econòmic del país, com ara el director general adjunt de la Confederació de la Indústria Índia (CII), Marut Sen Gupta, amb qui es van explorar possibles vies de cooperació.

tracking