AFERS EXTERIORS

Ubach fa la primera visita d'un ministre andorrà a l'Índia

La ministra d'Afers Exteriors i el seu homòleg han signat una declaració conjunta d'intencions sobre amistat i cooperació general entre els dos governs

La ministra amb el ministre indi d'Afers Exteriors, Subrahmanyam JaishankarMinisteri d'Afers Exteriors de l'Índia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha desplaçat aquest dilluns a l'Índia en visita oficial a Nova Delhi per reunir-se amb les autoritats polítiques i representants econòmics de l'Índia, segons informa l'executiu en un comunicat. És la primera visita d'un ministre andorrà al país asiàtic que té l'objectiu de reforçar la cooperació entre els dos països.

Així, Ubach i el ministre d'Afers Exteriors indi,SubrahmanyamJaishankar, han signat una declaració conjunta d'intencions sobre amistat i cooperació general entre els dos governs. En aquest sentit, segons destaca l'executiu, la voluntat és fomentar la cooperació en àmbits com ara l'educació, la cultura, la ciència, la societat de la informació, la joventut i els esports a més de determinar la importància de promoure la cooperació en el turisme, i en particular a través de l'estímul i el desenvolupament del turisme entre ambdós països, establint així reunions bilaterals i consultes periòdiques.

Els dos ministres han mantingut tambéuna reunió de treball en la qual han compartit qüestions d’interès comú, com és el cas de la diversificació econòmica, l’economia verda, la digitalització o el sector turístic. D'altra banda, els dos ministres d'Afers Exteriors també han tractat la situació relativa al conflicte a Ucraïna i les seves repercussions.

D'altra banda, el Govern informa que la titular d’Afers Exteriors també ha mantingut una trobada amb Suman Bery, vicepresident de NITI Aayog, un organisme governamental indi que té la finalitat de proposar noves polítiques públiques per potenciar el desenvolupament nacional. Alhora, NITI Aayog duu a terme el seguiment de la implementació de l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ubach també s'ha trobat amb representants del teixit econòmic del país, com ara el directorgeneral adjunt de la Confederació de la Indústria Índia(CII), Marut Sen Gupta, amb qui s’han explorat possibles vies de cooperació en els àmbits econòmic, financer i turístic.

Així mateix, la ministra ha realitzat la conferència‘Els canvis d’un petit Estat europeu en el nou context internacional’, que ha comptat amb l’assistència de joves diplomàtics de l’Institut Diplomàtic ‘Sushma Swaraj’ del Ministeri d’Afers Exteriors indi, amb el rector del qual, Sanjiv Ranjan, han compartit la possibilitat de cooperar en l’àmbit de la formació de diplomàtics, segons destaca l'executiu.

tracking