x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
incendi al pont de la tosca

Els veïns de l'edifici l'Horta poden tornar des d'avui a les seves llars

L’aparcament no es podrà utilitzar encara perquè no s’han fet les reparacions
Els veïns de l'edifici l'Horta estan desallotjats des del 5 de juliol.

Els veïns de l'edifici l'Horta estan desallotjats des del 5 de juliol.

Els veïns de l'edifici l'Horta estan desallotjats des del 5 de juliol.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/07/2022 a les 12:15
Els veïns de l’edifici l’Horta del Camí del Barri d’Escaldes-Engordany, que va resultar afectat per un incendi el 5 de juliol passat, poden tornar a partir d’avui als seus habitatges després que s’hagin enllestit les obres més necessàries a l’immoble. Així se’ls va comunicar ahir des del departament d’Indústria, que ha donat per acabats els treballs relacionats amb l’electrificació i les canonades d’aigua, que van resultar molt afectades pel sinistre. La previsió és que alguns dels veïns puguin tornar a les seves llars avui mateix, tot i que d’altres segurament no ho podran fer perquè hi ha pisos en què encara manca una feina important de neteja i pintura. “Fins al moment no hi havia llum i, per tant, no podíem veure com estaven realment els pisos, cosa que sí que podrem fer ara”, va manifestar el president del bloc, Òscar Bernet.

El representant dels veïns va explicar també que no es podrà fer cap ús de l’aparcament, que és on es va originar el foc per causes que no han transcendit, perquè primer s’hauran de retirar els dos cotxes que van resultar calcinats i s’haurà de refer la instal·lació elèctrica, entre altres tasques encara pendents. “S’ha donat una prioritat als habitatges i ara, en una segona fase, es procedirà a fer totes les reparacions necessàries a l’aparcament”, va indicar Bernet, al mateix temps que ressaltava que “encara hi ha molta feina a fer però no ens han donat cap termini per al seu acabament”. En concret, s’ha de refer, per exemple, l’enllumenat i canviar les portes dels trasters, així com reparar el sistema antiincendis i dotar l’espai de nous extintors.

Els veïns van ser reallotjats durant els primers dies posteriors a l’incendi en un cèntric hotel escaldenc, i posteriorment han estat residint en els espais que els van buscar les respectives empreses asseguradores o amb familiars. De moment, desconeixen l’origen del foc perquè no se’ls ha comunicat al tractar-se d’un cas que ha arribat a la Batllia, tot i que continuen sospitant que es podria haver iniciat pels trastos que hi havia en una de les places d’aparcament. En aquest sentit, temen que es pugui produir un incendi similar si es continua acumulant andròmines com va passar. Les diferents asseguradores dels habitatges han fet també una investigació pròpia per esbrinar quines podien haver estat les causes de l’incendi.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts