x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
informe de la policia andorrana

Collado va utilitzar BPA per comprar apartaments de luxe

L’advocat de Peña Nieto també va adquirir dos avions que van ser registrats als Estats Units
L'advocat Juan Ramón Collado.

L'advocat Juan Ramón Collado.

L'advocat Juan Ramón Collado.

Actualitzada 28/07/2022 a les 12:02
Juan Ramón Collado, advocat de l’expresident mexicà Enrique Peña Nieto (2012-2018), del PRI, va comprar a través d’Andorra tres apartaments de luxe a Miami i dos avions que van ser registrats als Estats Units, segons un informe de la Policia andorrana que publica El País.

La documentació interna de BPA revela que Collado va recórrer a empreses instrumentals (sense activitat real) per abonar, almenys, dos milions d’euros en concepte de desemborsament per no perdre una reserva dels apartaments. A més, el banc va operar presumptament per blindar la identitat de Collado en la transacció. “Com a ordenant, només ha de constar a la transferència el nom de la societat. No del representant”, recull un correu intern de BPA del 2 de febrer del 2012, segons el rotatiu espanyol.

El document de la Unitat de Recerca Econòmica i Financera d’Andorra carrega contra l’actitud de l’advocat durant la instrucció per blanqueig. Els agents censuren presumptes maniobres per torpedinar la investigació i carreguen contra la presentació d’una demanda contra l’investigador que va instruir les indagacions, que qüestionen a més l’origen dels fons que Collado va ingressar a Andorra –111 milions entre 2006 i 2015– i dubten que aquests diners procedeixin de la seva activitat com a advocat o d’altres negocis, com va declarar a la batlle. La policia critica els vaivens que han patit les indagacions judicials a Andorra. La investigació al Principat es va arxivar el 2018 després que la Procuradoria General de la República (PGR, actualment Fiscalia General de la República) durant el sexenni de Peña Nieto emetés un informe exculpatori i justifiqués la legalitat dels fons de l’advocat mexicà.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts