acord del govern

Indiferència dels bars pel vet a oferir loteria que s'hagi comprat a Espanya

Només es podran adquirir els dècims a les quatre administracions que hi ha a Andorra

Dècims de la Loteria Nacional espanyola.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu Eric Jover va anunciar fa uns dies que a partir del dia 1 d’agost no es podrà vendre loteria adquirida a Espanya als bars i restaurants del país. Aquests hauran de comprar-la directament a un dels quatre punts de venda oficials del Principat, segons ha acordat el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i Loterías y Apuestas del Estado Español (Selae). Jover va explicar que els quatre punts oficials de venda de loteria d’Espanya seran els encarregats de vendre aquesta loteria. “La loteria de Nadal que estem acostumats a veure impresa en paper i que tradicionalment la trobàvem als restaurants, quedarà prohibit que es vingui en d’altres punts de venda oficials”. És a dir, que els propietaris no podran adquirir loteria directament d’alguns punts d’Espanya o Catalunya, sinó que haurà de ser adquirida al país.

Aquesta nova mesura ha creat diferents opinions entre els propietaris de bars i restaurants del centre, molts dels quals acostumats a vendre la loteria de Nadal o del Niño al seu establiment.

Josep Sánchez, gerent del bar-restaurant Casa Beja, ubicat a Andorra la Vella, explica que ell no guanyava diners venen dècims, però que la seva “comissió” era que el client, després de comprar un número de loteria, es quedés a esmorzar, per exemple. D’altra banda, Juan Baron, propietari del bar de tapes La Bocana, assegura que només la seva clientela més fidel li comprava loteria de Nadal i que cada any ven el mateix número.

Carmen García, actual gerent del Frankfurt d’Andorra la Vella, afirma que tot i anar-li molt bé la venda de loteria, pràcticament no val la pena; no només per la comissió del 10% per dècim venut, sinó que molts cops és motiu de conflicte amb el tema dels diners, per exemple. Tot i així, explica que la loteria de Nadal li arriba al setembre, i alguns dècims ja estan reservats. Per a Beni, propietari d’un famós bar a Escaldes, que ja no es pugui vendre loteria li és indiferent: millor, diu.

tracking