Manca d'entesa sobre la Funció Pública

El debat sobre els canvis a la llei evidencia de nou que hi ha dos models d’Administració

El president de Terceravia durant la seva intervenció a la sessió d'ahir.Terceravia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de llei de modificació de la Llei de la funció pública només va obtenir els vots favorables de la majoria. I és que, una vegada més, l’extens debat sobre aquesta matèria va posar de manifest que hi ha, com a mínim, dos models d’Administració: el del PS i el de la majoria. Per als grups de la coalició de Govern, la llei introdueix millores per als treballadors públics, com són la prejubilació voluntària, la determinació de la jornada i horari laboral o l’augment lineal dels salaris en un 3%. A més, s’aclareix que el complement d’antiguitat es farà per triennis fins que no estigui acabat el reglament dels quinquennis i es dona més protagonisme als sindicats en el Comitè tècnic d’organització i gestió.

Contràriament, els socialdemòcrates, que es van abstenir, van indicar que a través de les diverses esmenes havien intentat “dignificar” la funció pública perquè el ciutadà gaudeixi del millor servei. “Creiem que hi ha una millora en relació a la regulació anterior, però no és suficient”, va afirmar la consellera del PS Judith Salazar. Per la seva banda, el president de Terceravia, Josep Pintat, ho tenia molt clar quan afirmava que amb la modificació finalment aprovada ahir “es va endarrere com els crancs. El que havia de ser una revisió profunda de la llei, el que fa, realment, és tornar a la llei del 2000”.

L’artífex d’aquesta modificació de la Llei de la Funció Pública, Judith Pallarés, va indicar que després del treball fet s’ha assolit una llei “més flexible i àgil que permetrà a l’Administració poder-se adaptar als canvis del futur”. A més, la ministra d’Afers Socials va acceptar la proposta socialdemòcrata d’elaborar un estudi per analitzar si hi ha “disfuncions” en els actuals complements salarials dels cossos generals i també va anunciar la posada en marxa del portal del treballador públic per mitjà del qual es podran informar els funcionaris. La consellera no adscrita Carine Montaner també va opinar que la reforma suposa “una millora respecte al que teníem”.

tracking