x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cas BPA

BPA agafa “velocitat”

Enric Anglada va anunciar ahir que a partir del 12 de setembre les sessions duraran fins a les 17 h per evitar allargar el judici fins a l’any 2026.
Una de les sessions del judici per la causa primera de BPA.

Una de les sessions del judici per la causa primera de BPA.

Una de les sessions del judici per la causa primera de BPA.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/07/2022 a les 12:03
Enric Anglada s’ha decidit a donar “velocitat” al judici de BPA. El president de la sala que jutja la causa primera del cas BPA, el cas Gao Ping, no vol que els acusats “estiguin aquí asseguts l’any 2026”. Per això, ahir va anunciar que a partir del 12 de setembre, quan està previst reprendre les sessions després de la pausa d’estiu, aquestes s’allargaran fins a les 17 h. “Guanyarem dues hores cada dia”, va esgrimir.

Aquesta decisió, que no va semblar generar especial il·lusió a les defenses –que ja tenien problemes per atendre altres qüestions dels respectius despatxos amb l’horari actual– s’ha pres “en benefici de tothom”, segons va sostenir Anglada i, en especial, dels acusats. Així, el tribunal va indicar que aquesta iniciativa no ha de suposar un problema per als imputats, destacant que “la tolerància de la sala sempre ha estat brutal i absoluta”, recordant que, per exemple, tenen permís per absentar-se quan han d’anar a treballar. En aquest sentit, Anglada va afegir que “estem donant un tracte molt diferent d’altres vegades”. Per contra, el president de la sala va recriminar que encara no ha vist la cara d’alguns dels acusats. “Que hi hagi una persona que no coneixem ens sembla fora de lloc, indignant i una falta de respecte”, va manifestar, referint-se a Amelie Andree Monique Pérez.

Així, les sessions passaran de llargues a interminables. Un “martiri” a ulls d’alguns. I és que la sensació a la sala podria definir-se de desconcertant. Perquè malgrat que l’objectiu és treure l’entrellat de si a BPA es van blanquejar o no, de forma deliberada, diners d’origen il·lícit provinents de la màfia xinesa, les defenses apunten que dels xinesos, al judici, no se n’ha parlat. I la persona que suposadament s’hauria encarregat de les operacions per blanquejar els diners, l’empresari Rafael Pallardó, compareixerà pel cas davant del Tribunal, però com a testimoni.
Etiquetes
  • #4 El Club
    (22/07/22 18:57)

  • #3 Quim
    (22/07/22 13:17)

    El Club va dir..
    Veig que ets del Club dels Catedràtics 

    Respondre
  • #2 Peis peis
    (22/07/22 10:33)

    d´on havien trobat els blanquejadors mondials de diners...parlo dels treballadors de bpa.. ara resulta que jutgen nomes una cas (que sembla que es evasio ni blanqueig) ..

    a setembre jutjaran el 3 euros que faltaven de la caixa...i aixo haura sigut el gran exit:))))

    deu meu...

    Respondre
  • #1 El Club
    (22/07/22 07:12)

    No es farà justícia fins que no canviï la política.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts