Recollida d'escombraries a Soldeu

Grandvalira ha celebrat més de 25 anys de la iniciativa amb els Joves de la Federació Andorrana d'Esquí, el Soldeu Esquí Club i l'Esquí Club Andorra

La recollida s'ha fet aquest matíGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandvalira ha celebrat la recollida d'escombraries a les pistes d'esquí un any més amb l'objectiu deconscienciar tant als esquiadors com a altres usuaris de la muntanya de la necessitat de ser respectuosos amb el medi ambient, segons informa l'estació en un comunicat. Enguany, la recollida de brossa s'ha dut a terme al sector de Soldeu aquest matí en la qual hi han format partels membres més petits dels equips nacionals de la Federació Andorrana d'Esquí, SEC (Soldeu Esquí Club) i ECA (Esquí Club Andorra) i ha comptat amb la presència delsecretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Marc Rossell, i de Ton Naudi, qui va serdirector de Qualitat i Medi Ambient de Soldeu – El Tarter durant 27 anys i un dels impulsors d’aquesta iniciativa.

Durant la jornada, Naudi ha destacat els 20 anys de laconsecució de la ISO 14001, estàndard tècnic de gestió mediambiental establert per l'Organització Internacional per a l'Estandardització i queSoldeu va ser la primera estació en tenir-la, segons informa Grandvalira.

En aquest sentit,Naudi ha destacat la importància de realitzar aquesta acció almenys un cop l'any durant la temporada d'estiu, ja que amb la llum del sol i la calor les deixalles poden causar foc a la muntanya. i ha apel·lat a la responsabilitat individual. El domini assenyala que els residusque es recullen a l'estació durant la jornadaes porten a la planta de triatge del sector d’El Tarter on el personal du a terme una selecció del residu que després s’emporta un gestor extern especialitzat. Durant aquestes trobades, els usuaris destaquen que les deixalles més recollides acostumen a ser objectes de plàstic, material d’esquí com guants, bastons i ulleres, però també objectes personals com telèfons mòbils.

tracking