turisme de neu

Els hotelers celebren l'acord que permetrà el forfet únic

L’associació resta a l’expectativa de les condicions per valorar possibles beneficis

Turistes a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler veu amb ambició l’acord entre Vallnord Pal Arinsal i Grandvalira, que a partir de la temporada que ve 2022-2023 permetrà oferir un forfet únic per a tot el domini esquiable del país. Així ho va manifestar el president de la Unió Hoteler d’Andorra (UHA), Jordi París, en converses amb el Diari, que va indicar que “ho valorem molt positivament. És una fita molt important per al país, per reconeixe’l millor com a destí de neu”. De fet, París va comentar que “tots els acords que ajuden que el país es posicioni millor i doni més valor a Andorra com a destí de neu fan il·lusió”.

L’acord entre les estacions és històric, perquè feia anys que se’n parlava, però no ha estat fins aquest dimecres que ha esdevingut una realitat. I si bé és cert que des del sector hoteler no havia estat una demanda directa, sí que era un desig. “Sempre s’ha dit que era un projecte molt interessant i que tant de bo arribés algun dia”, va admetre el president de la UHA. Ara bé, el sector hoteler es manté prudent, perquè encara no s’ha fet pública la lletra petita de l’acord, i es desconeix, per exemple, quin serà el preu d’aquest forfet. Així, París no va voler fer previsions sobre l’impacte que tindrà en el turisme al país: “Hem d’esperar que s’acabi d’explicar el que hi ha darrere. És massa agosarat fer pronòstics de coses que no sabem”, va esgrimir. Tot i això, el que sí que va matisar París és que “res fa pensar que no hagi de tenir un impacte fort” en termes d’afluència de visitants i, per tant, d’ocupacions hoteleres. Ara bé, va sostenir que “el grau de fortalesa ja el veurem, perquè encara no coneixem els detalls”. I va afegir que “quan s’acabi d’explicar el contingut de l’acord, potser augmentarà aquesta il·lusió”.

En qualsevol cas, del que no va dubtar París és que el forfet únic tindrà “un impacte rellevant per a Andorra com a destí de neu”. De fet, amb aquest acord, el Principat se situa entre les primeres destinacions europees quant a oferta de superfície esquiable, amb un total de 303 km de pistes per a la pràctica dels esports d’hivern. I el referma com a país de neu i activitats d’oci a la muntanya 365 dies l’any.

tracking