HABITATGE

Adjudicada la primera fase de treballs de la Borda Nova per 1,7 milions

L'empresa Progec s'encarregarà de les obres d'excavació de la parcel·la i del sosteniment d'aquesta amb ancoratges

L'edifici es construirà a la zona de la Borda Nova.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha adjudicat la primera fase de les obres de construcció de l'edifici d'habitatges de promoció pública a preu assequiblea la zona de la Borda Nova a Andorra la Vella, a l'empresaProgec per un import total de 1.698.789,52 euros, segons ha informat el ministre Jover aquest dimecres.

En aquest sentit, els treballs que s'han adjudicat corresponents a la primera fase consisteixen a dur a terme l'excavació de la parcel·la i el sosteniment d'aquesta amb ancoratges. En una segona fase es licitarà la resta de treballs d'edificació: fonaments, estructura, tancaments, instal·lacions, etc.

L'objectiu d'aquest projecte, segons recorda l'executiu, és facilitar l'accés a l'habitatge a la ciutadania. En total està previst que l'edifici compti amb 44 habitatges, 205 places d'aparcament, i dos locals.

Campanya de sensibilització de l'ús del català

D'altra banda, l'executiu ha adjudicat la creació, producció i execució d'una campanya de sensibilitzció sobre els deures lingüístics de les empreses a Fité i Associats. El termini d'execució finalitza el 31 de desembre i compten amb un pressupost de 57.726,87 euros.

Jover ha declarat que aquest tipus de campanyes "són necessàries, però no suficients", i per aquesta raó s'està treballant en diverses línies, "com per exemple amb l'oferiment de cursos de català gratuïts". Tanmateix, el ministre ha posat el focus als establiments de restauració, on "la necessitat d'aportar persones a treballar de fora fa que sigui més necessari aquest acompanyament".

Recuperació d'espècies en perill d'extinció

A proposta de Medi Ambient, l'executiu ha aprovat l'adjudicació definitiva de l'elaboració dels plans de recuperació de quatre espècies en perill d'extinció: el trencalòs, l'àliga daurada, l'aufrany i el voltor negre. L'empresa encarregada serà Biocom per un import de 6.999 euros.

tracking