ESQUÍ

Històric acord de les pistes amb el forfet únic

Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira han arribat a un acord per integrar-se

L'acord entre Emap i NevasaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira han arribat a un acord per integrar-se i treballar conjuntament amb un pacte comercial, que significa elnaixementdelforfetúnic. L'acord entreEmapiNevasapermetrà posar en marxa una estratègia que possibilitarà a les estacions ser més competitives a escala internacional.

La presentació, que ha tingut lloc en un cèntric hotel de la capital, ha anat a càrrec dels cònsols majors de Canillo, Francesc Camp; d'Encamp, Laura Mas; d'Ordino, Josep ÀngelMortés, i de la Massana, OlgaMolné, del conseller-director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, i del conseller delegat deSaetde, Joan Viladomat, i ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Francesc Camp, que ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, ha destacat els avantatges que representarà per Andorra com a destinació turística disposar d'una "estratègia unificada comercial i de màrqueting". Es tracta, segons ha indicat Camp, d'una notícia molt esperada "potser no des de fa dècades, però sí des de fa molts"anys i permetrà que el domini esquiable d'Andorra se situï en una millor posició a nivell internacional. En aquesta mateixa línia, el president de Saetde, Joan Viladomat, ha qualificat el dia d'"històric", i ha indicat que si bé fa molt de temps que es parla del forfet únic, aquest era cada vegada més necessari davant les "espectaculars"inversions que es fa a les estacions d'esquí veïnes. "Tot ha anat com la seda últimament i la veritat és que no hi ha hagut cap tipus de fre a l'acord", ha remarcat quan se li ha preguntat sobre les negociacions portades a terme.De moment, no es pot parlar del preu que tindrà el forfet únic que es comercialitzarà conjuntament perquè encara no s'ha entrat en la lletra petita de l'acord, segons ha indicat Camp, però ja s'està treballant de cara a la propera temporada d'hivern.

Totes les persones presents en l'anunci de l'acord, entre les quals hi han estat també el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Turisme, Jordi Torres, s'han congratulat pel fet que finalment s'hagi pogut arribar a una entesa sobre el forfet únic, una qüestió de la qual es parla des de fa molts anys, motiu pel qual tothom ha coincidit que és, sens dubte, un moment històric.

Presentació de l'acord

tracking