rEPORTATGE

Amb monedes o sense

Els nous parquímetres que s’han instal·lat a Andorra la Vella no agraden igual a tota la població.

Un parquímetre de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els pròxims mesos s’acabaran d’instal·lar els nous parquímetres a la capital. En total, a Andorra la Vella s’instal·laran 79 parquímetres, amb un cost de gairebé 500.000 euros. Les noves màquines no permeten el pagament amb monedes. La novetat no agrada a tothom igual.

En Sergi Martos, que treballa molt a prop de la zona on s’ha instal·lat el primer parquímetre, considera que pagar amb targeta de crèdit o a través de l’aplicació ElParking és més fàcil, ràpid i modern. “Avui en dia tothom té la targeta de crèdit a mà. Jo, per exemple, quasi mai no duc monedes a sobre o al cotxe”. Però no tothom pensa el mateix. Laura Comillas explica que no entén el motiu del canvi en la manera del pagament, creu que amb monedes és més fàcil. Marcos Gonçales, un veí de la parròquia, es mostra en contra del canvi i assegura que “no hi havia cap necessitat de canviar els parquímetres i gastar més diners, els que hi havia fins ara funcionaven perfectament i complien la seva funció.”

Durant l’acte d’inauguració del primer parquímetre, Marsol va assegurar que “cada vegada hi ha menys persones que utilitzen les monedes: pensem que la gran majoria, especialment els joves, tenen targetes i que difícilment persones que condueixen no en tenen una”. Cal recordar que, en el cas de no tenir una targeta de crèdit o bateria al mòbil per fer el pagament, es pot demanar ajuda a un agent de circulació de la parròquia per poder fer el pagament amb monedes.

tracking