x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

El moviment després del circ

El cirque du soleil, instal·lat durant el mes de juliol a Andorra la Vella, comporta millores en les vendes i afluència sobretot als bars i restaurants.
Un moment de l'espectacle del Cirque du Soleil.

Un moment de l'espectacle del Cirque du Soleil.

Un moment de l'espectacle del Cirque du Soleil.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/07/2022 a les 12:02
El Cirque du Soleil estarà tot el mes de juliol instal·lat al centre de la capital. Aquest fet implica l’arribada de molts visitants i, per tant, un augment del turisme als comerços, hotels, bars i restaurants. En aquest cas, els negocis que millor ho tenen per poder suplir les necessitats dels visitants són els que es troben al carrer Prat de la Creu, prop d’on hi ha el circ. En Robert Freeman, copropietari del bar 13.5, explica que “hem notat moltíssima afluència, estem molt contents. Hi ha gent que ve a sopar, i hi ha gent que passa, quan acaba del circ, a fer una copa”, explica. “No és el nostre ritme de clientela normal, nosaltres acostumem a treballar amb gent del país. Aquests dies ens estem trobant amb turistes francesos i, sobretot, molts anglòfons”, detalla.

A pocs metres es troba el restaurant Itàlia Rostisseria. El gerent, Corrado Prisco, explica que tenen un menú especial pel circ. Consisteix en una amanida completa, qualsevol plat de la carta per triar, beguda, postres i cafè “per menys de tretze euros”. “El menú funciona molt bé. Ens trobem dins la ruta entre els hotels principals i el circ, i això ens ajuda considerablement en les vendes”, assegura. “Estem absolutament contents del nostre volum de feina, i la major part és gràcies al circ”, remarca Prisco.

Des del bar-restaurant L’Orri, situat davant de l’ambaixada espanyola, també es mostren molt satisfets del volum de gent rebuda durant aquest mes de juliol. “La gent ve a picar alguna cosa de menjar abans del circ, estem contents”, van indicar els treballadors de l’establiment.

Una versió diferent té la Cristina Bentite, gerent de la cafeteria Spigata, que matisa que només han notat una millora en l’afluència de gent durant els caps de setmana. “Vam començar a obrir a les nits per poder servir el menú especial circ, però no ens ha sortit tan rendible com ens esperàvem. De fet, a partir d’aquesta setmana hem començat a tancar dimarts, dimecres i dijous a la nit perquè no ens surt a compte”, especifica. “Ho arribem a saber i no obrim, perquè estem pagant personal extra, i no ens és rendible”, afirma.

Una visió similar a la de Frederic Pons, propietari d’un negoci situat al carrer Prat de la Creu. Indica que negocis com el seu noten molt que la gent cada vegada gasta menys, “hi ha una clara incertesa econòmica”. Assegura que la diferència de preus en comparació de França i d’Espanya és cada cop més petita, i que ja no surt a compte comprar a Andorra. “El petit comerç és cada cop més complicat, tot s’encareix, com la llum, per exemple, que no fa més que pujar”, la-menta.
Etiquetes
  • #1 Peis peis
    (17/07/22 09:51)

    Esteu cantany l alleluia al govern?? Necessiteu mes publicitat pagada pel govern??
    Ni a Cina no li canten tant al leader supremo.

    Deixeu nos amb el cirque. Deixeu nos. Que no som tontos.

    Amb lo q paga el govern al cirque despres veniu a explicar que han venut 4 cerveces mes a 2 bars i un plat de crooquetes.

    Al menys calleu.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts