Incendis

Risc molt alt d'incendis al sud i fons de vall d'Encamp, la Massana i Ordino

El servei Meteorològic preveu temperatures màximes de 38 graus demà a la capital

Risc molt alt d'incendis al sud i fons de vall d'Encamp, la Massana i Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers alerten de perill molt alt d'incendis a tota la zona sud del paísfins als2.000 metres, i fons de la vall d'Encamp, la Massana i Ordinofins als1.500. A més, informen que al nord del territori s'activa el nivell 1 per risc alt.Protecció Civil recorda que queden suspeses les enceses de foc a les zones de perill molt alt i que cal evitar circular per pistes forestals. El butlletí de perill d'incendis forestals apunta que "toquem sostre pel que fa a temperatures", però que, tot i això, "continuaran sent elevades i no s'esperen precipitacions a curt termini. Caldrà seguir l'evolució dels nivells, que possiblement es mantindran", ja que el combustible està cada cop "més estressat i disponible".

El servei Meteorològic alerta que demà serà el dia més calorós d'aquesta l'onada de calorambtemperatures màximes de 38 graus a la capital, 33 a 1.500 metres i 21 al Pas de la Casa. Tanmateix, concreten que les altes temperatures afavoriran el desenvolupament de núvols d'evolució diürna el diumenge que no s'espera que deixin precipitacions.Per avui s'espera que les altes pressions continuïn aportant "estabilitat, sol i temperatures càlides", amb màximes de 36 graus a Andorra la Vella, 32 a 1.500 metres i 19 al Pas de la Casa.

De fet, el comú d'Encamp ha informat a través de Twitter que aquest cap de setmana amplien l'horari de la piscina de la Mola fins a les 21.30 hores per l'onada de calor.

La previsió per la setmana vinent

El servei Meteorològic preveu que l'inici de la setmana serà de nou càlid i assolellat, amb l'aparició de possibles núvols a la tarda que poden deixar el cel mig cobert. Les temperatures màximes se situaran als 36 graus a la capital, 32 a 1.500 metres i 20 al Pas de la Casa. Segons Meteo, l'ascens de la pertorbació de l'Atlàntic, debilitarà lleugerament l'anticicló el dimarts, aportant una mica d'inestabilitat i amb major presència de núvols durant la tarda, principalment al nord del país. Les màximes baixaran lleugerament fins als 34 graus a Andorra la Vella.

Temperatures màximes de 38 graus demà a la capital

tracking