oficines a l'exterior

El delegat de Catalunya a Andorra cobrarà més que Pedro Sánchez o Espot

La Generalitat inicia el procés de selecció amb un sou anual de 90.000 euros

Espot i Pere Aragonès, el 10 de febrer passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català ha publicat el concurs públic per triar la persona que ocuparà el càrrec de delegat de Catalunya a Andorra, una decisió que ja havia anunciat a l’abril la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. El guanyador serà recompensat amb un salari de 90.000 euros bruts anuals, per sobre del que guanya el president del govern espanyol, Pedro Sánchez (86.000 euros), i el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot (71.200 euros).

El govern de la Generalitat va aprovar al maig la creació de quatre delegacions noves a l’exterior. Es tracta de les oficines a Andorra, Àfrica meridional, amb seu a Pretòria; a Corea del Sud, amb seu a Seül, i al Japó, amb seu a Tòquio.

Les obertures d’aquestes noves oficines formen part del pla de desplegament de la nova xarxa de delegacions del govern català a l’exterior, que la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, va presentar públicament el mes de març passat. En l’anunci per contractar aquest responsable s’exposa que, a banda de la retribució, es tindrà en compte “les indemnitzacions que corresponguin en concepte d’equiparació del poder adquisitiu i de la qualitat de vida”. Les funcions d’aquest alt directiu seran facilitar la representació institucional del govern de la Generalitat a Andorra, amb relació a les matèries que són competència de la Generalitat o d’interès per a Catalunya, promoure i coordinar les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits o que en depenen amb els organismes internacionals amb presència a Andorra i amb relació a les matèries que són competència de la Generalitat, dirigir, supervisar i impulsar l’activitat de la delegació, i dirigir la coordinació de les oficines sectorials del Govern català a l’exterior que actuïn en la seva àrea d’influència.

tracking