afers exteriors

El govern espanyol avala la seu de la Generalitat al Principat

Adverteix que vigilarà que Catalunya no s’extralimiti de les competències

La consellera d'Exteriors de la Generalitat, Victòria Alsina.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol considera que Catalunya, igual que la resta de comunitats autònomes, pot obrir delegacions a l’estranger per a la seva projecció internacional sempre que no s’extralimiti de les competències i envaeixi les de l’Estat. Així ho deixa de manifest en una resposta parlamentària a una pregunta del grup del PP al Senat, després que la Generalitat hagi aprovat l’obertura d’una delegació a Andorra. També n’obrirà al Japó i Corea del Sud, al Brasil, a l’Àfrica meridional i a l’Àfrica occidental. Els populars van preguntar al govern espanyol si permetria l’obertura d’aquestes noves delegacions, a la qual cosa l’executiu ha respost recordant que Catalunya, com totes les altres comunitats autònomes, “es pot projectar internacionalment en el marc de les seves competències”. Tot i això, l’executiu deixa clar, en la seva resposta, que “vetllarà perquè l’obertura de les delegacions es produeixi de manera conforme a la legalitat i la seva activitat se subjecti a les limitacions competencials corresponents”.

En aquest sentit, com ja ha fet en el passat en ser preguntat per aquesta qüestió, l’executiu adverteix que “si desenvolupessin una acció exterior que desbordés la competència autonòmica o col·lidís amb els interessos de l’Estat, els serveis del ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació analitzarien la situació a fi d’adoptar les mesures necessàries”.

D’altra banda, el govern reitera la seva “voluntat de col·laborar i integrar totes les comunitats autònomes a l’acció exterior de l’Estat” i recalca que “defensa sempre i seguirà defensant els interessos dels espanyols i la integritat territorial d’Espanya”.

tracking