estadística

La xifra d'accidents laborals va fregar els 1.400 l'any passat

El nombre comporta un augment del 8,3% respecte del 2020

Un treballador de la construcció.fernando galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’accidents laborals ocorreguts durant l’any 2021 va ser de 1.336. Això implica gairebé un vuit i mig per cent més que l’any 2020, que va tenir una aturada general de l’activitat a causa del confinament. Segons l’estudi realitzat pel departament d’Estadística del Govern, els homes són els que pateixen la major part dels sinistres a la feina, amb més de tres de cada quatre casos. Per nacionalitats, el treballadors amb l’espanyola són les víctimes en gairebé un trenta per cent dels casos. El 35,3% dels sinistres laborals es van produir al sector de la construcció.

Pràcticament la meitat d’aquests accidents han requerit més d’un mes de baixa laboral. A més, durant l’any 2021 s’han registrat un total de noranta-tres casos de baixes mèdiques superiors a tres dies arran del virus de la covid-19 perquè van ser considerades accidents o malaltia professional. En total, el nombre d’aturs de treball van representar l’any passat un total de 51.717 jornades no treballades, que representen un 31,2% menys que les 75.185 del 2020.

La nota difosa per Estadística recorda que la metodologia europea considera com a accident de treball aquell que deriva en l’absència del treballador per un període superior als tres dies.

A més, l’accident s’ha d’haver produït en el mateix lloc de feina o bé en el transcurs de qualsevol desplaçament laboral, i no en el desplaçament cap o des del lloc de feina.

tracking