enfrontament amb el comú d'Escaldes

Govern descarta fer pisos a l'antic escorxador

Filloy rebutja l’oferiment de Gili i assegura que “es valoren altres opcions”

L'antic escorxador d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va rebutjar ahir l’oferiment realitzat per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, sobre la possibilitat de construir un edifici per a pisos de protecció oficial a la zona de l’escorxador de la mateix parròquia. El ministre, que va fer de portaveu en la roda de premsa posterior al consell de ministres, va assenyalar que es tractaria d’una inversió massa important tenint en compte que la proposta de Gili passava per l’enderrocament de l’escorxador i una posterior edificació. “S’ha valorat aquesta proposta però no sembla que sigui un indret apte on poder construir fàcilment”, va remarcar Filloy, que va recordar que al costat de la zona també es troba el pont dels Escalls, una construcció que forma part del patrimoni protegit i que també dificultaria la construcció del nou edifici.

MÉS PARTICIPACIÓ COMUNAL

En aquest sentit, el titular de la cartera d’Habitatge va tornar a reiterar, com ja va fer fa uns dies el mateix cap de Govern, la necessitat que els comuns col·laborin per solucionar la problemàtica del mercat de l’habitatge. “Els comuns hi tenen molt a dir i alguns ja s’han posat a disposició, però hem de recordar que el plantejament urbanístic fa part de les competències comunals”, va asseverar Filloy, que va reconèixer que s’estan estudiant altres opcions.

D’altra banda, el ministre també va explicar que s’estan analitzant des de Territori i Habitatge les mesures treballades per la comissió nacional per l’habitatge. “S’estan analitzant quines d’aquesta vintena de propostes són tècnicament viables, perquè tampoc no podem aprovar mesures que siguin un brindis al sol”, va defensar Filloy. Un cop s’hagi decidit des de l’executiu quines mesures són viables es presentaran al Consell General per a la seva aprovació.

FILLOY DEMANA "NO MORIR D'ÈXIT"

D’altra banda, el ministre Filloy va defensar que, si bé “som un país eminentment turístic”, “cal procurar no morir d’èxit”. En aquest sentit, el titular de Territori va assegurar que “el creixement del país ha de ser limitat i hem de treballar per garantir el dret a l’habitatge”. “Tot aquest creixement que està tenint el país ha d’anar de la mà amb el respecte al dret a l’habitatge; estem fent passos ferms perquè a mitjà i llarg termini aquesta sigui una realitat”, va remarcar Filloy, que va posar en valor mesures recentment aprovades.

tracking