foc al pont de la tosca

“Escombraries” al pàrquing

Els veïns havien advertit reiteradament que una dona acumulava estris a la plaça d’aparcament i el traster, fet que podria haver originat l’incendi.

Efectius dels bombers treballant en les tasques d'extinció de l'incendi.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les causes de l’incendi a l’edifici l’Horta d’Escaldes-Engordany no s’han donat a conèixer perquè a hores d’ara la policia està investigant encara els fets i l’origen. Tot i així, tot apunta que el sinistre podria tenir clarament un rerefons social. I és que els veïns sospiten que el foc es podria haver originat a l’aparcament o al traster d’un dels llogaters, una dona jove que habitualment hi acumula estris de tot tipus, com matalassos, mobles o neveres, que després revèn per poder mantenir-se ella i els seus fills petits, tres dels quals l’acompanyaven ahir al cèntric hotel on s’allotgen alguns dels afectats. “El que ha passat és una cosa que estava anunciada”, explicaven ahir alguns dels veïns que s’allotgen en un cèntric hotel de la parròquia escaldenca. Segons aquests, ja li havien advertit en diferents ocasions que no acumulés “escombraries” en aquest indret perquè es podria produir un incendi, una situació que havien posat en coneixement del propietari del pis i de l’empresa immobiliària que gestiona l’edifici. Aquesta és, però, una possibilitat que la mateixa dona va admetre ahir, ja que el foc es va iniciar poc després que aparqués el vehicle a la plaça de pàrquing, al temps que va demanar excuses plorant desconsoladament per si havia estat la culpable del succés. Es dona la circumstància que la jove no ha pogut regularitzar la seva situació al pis que ocupa, tot i que va ser un familiar seu, un oncle, qui li havia cedit en el seu dia, un fet que no li permet inscriure’s al comú escaldenc i, per tant, accedir a totes les ajudes que li podrien correspondre des dels serveis d’atenció social.

Tot i l’aparatositat de l’incendi, ja que es va originar un dens fum, no es va haver de lamentar cap ferit greu i els nou ferits per inhalació del fum van rebre l’alta de l’hospital durant la matinada, en concret pels volts de la una, si bé una persona va quedar en observació inicialment durant tota la nit a causa de la intoxicació i se li va donar l’alta al matí. El cos de bombers va rebre l’avís pels volts de les deu de la nit de dimarts i vint minuts després, segons la informació facilitada per l’executiu, divuit efectius, tres vehicles d’aigua i dues ambulàncies van arribar al lloc dels fets.

Els efectius desplaçats van localitzar l’incendi a l’aparcament, situat a la planta -1, tot i que també van resultar afectades per fum les plantes superiors. Els bombers van continuar treballant durant tota la nit en l’aparcament i la circulació es va haver de tallar a la zona alta d’Escaldes-Engordany a partir de la cruïlla de l’església per permetre que els serveis d’emergència poguessin treballar.

tracking