TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

causa primera del banc intervingut

Corts es nega a aturar el judici de BPA per l''operació Catalunya'

Advocats van demanar la suspensió fins al final de la investigació

El judici del 'cas Gao Ping'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts, en un aute entregat a les parts dilluns passat, ha denegat una nova demanda de suspensió del judici de la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), el conegut com a cas Gao Ping. En aquest cas, la petició de suspensió està relacionada amb les darreres informacions aparegudes a Espanya sobre l’operació Catalunya, que relacionen les accions realitzades per les anomenades clavegueres de l’Estat espanyoles contra polítics independentistes catalans amb la nota de la FinCEN nord-americana que va acabar amb la intervenció de BPA. Alguns dels advocats defensors dels processats en la causa primera del banc intervingut van demanar a Corts la suspensió del judici fins que no acabés a Espanya la investigació sobre l’operació Catalunya. Cal recordar que el Congrés dels Diputats espanyol va acordar la setmana passada una investigació parlamentària respecte d’aquest cas.

El Tribunal de Corts, en el seu acte, considera que el cas Gao Ping i l’operació Catalunya no estan relacionats i denega als advocats la suspensió del judici, que va començar el juny de l’any passat i que ha patit diverses aturades per causes vàries.

La vista sobre la causa primera del banc intervingut s’ha reprès aquesta setmana després d’uns dies aturada a causa de la baixa per paternitat d’un dels advocats defensors. Ara mateix s’està interrogant l’exdirector general adjunt de BPA Xavier Mallol, que en la represa del judici es va negar a respondre a les preguntes del fiscal general, Alfons Alberca.

tracking