EDUCACIÓ

Nou diploma professional de comptabilitat i administració

L'executiu ha aprovat el pla d'estudis del nou curs de la Universitat d'Andorra

La Universitat d'Andorra.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra posarà en marxa el setembre vinent el nou Diploma Professional Avançat (DPA) en Comptabilitat i administració. Així ho ha informat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres. En aquest sentit, es tracta d'una formació de dos cursos acadèmics de durada que té l'objectiu de capacitar per a l'exercici professional dins d'una organització, en especial en àmbits com la comptabilitat, finances, comercial o administratiu.La nova especialitat de DPA substituirà l’actual en Administració i finances.

Així mateix, el nou pla d'estudis s'ha adaptat al nou model educatiu de l'ens acadèmic, eliminant el concepte clàssic d'assignatura i treballant per mòduls que contenen diversos espais d'aprenentatge (seminaris, treball guiat i treball personal). Un altra novetat és que es podrà cursar de manera virtual o presencial.L’estructura serà semestral, i cada semestre inclourà dos mòduls, cosa que permetrà que

l’estudiant pugui seguir els estudis a temps complet o a mitja jornada. La formació continuarà tenint un elevat component pràctic, amb una estada formativa d’un mínim de 400 hores.

Per altra banda, el DPA és un títol estatal de 120 crèdits europeus que equival a un cicle curt,previ a un primer cicle universitari, i correspon al nivell 5 del Marc Andorrà de Qualificacions (MAQ).Així, i tal com es marquen en els passos de validació, l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) ha emès una acreditació favorable del pla d’estudis presentat per l’UdA i ara el Govern n’aprova el pla.

Govern destina 141.830 euros a la carretera dels Cortals d'Encamp

L'executiu ha adjudicat les obres d’actuacions de millora a la CS-220, als Cortals d’Encamp de la parròquia d’Encamp, que ha recaigut sobre l’empresa Construccions Entrimo SL per un import total de 141.830,07 euros. El termini d’execució és de dos mesos i mig, segons ha informat el ministre Filloy aquesta tarda. Així, els treballs adjudicats comprenenel drenatge transversal i la reposició de la barrera de seguretat en un tram d’una llargada aproximada de 230 metres. En concret, es millorarà el sistema de pous i cunetes, es substituirà la biona metàl·lica actual per una barrera mixta de fusta metall, s’excavarà el terreny i es construiran murs de maçoneria i una nova cuneta de formigó.

tracking