Solidaritat

Unicef recull fons per finançar campanyes de vacunació

L'entitat fa possible la immunització del 45% dels infants del món

El director d'Unicef, Albert Mora, ha presentat la campanya avuiUnicef

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unicef ha presentat avui la campanya per aconseguir fons per finançar campanyes de vacunació a tot el món sota el lema #PetitesSolucions. La recollida estarà activa tot l'any per captar aportacions amb la captació de socis "per assegurar un finançament estable i recurrent per als programes", indica l'entitat incidint que fan possible la immunització del 45% dels infants del món, ja que treballa en més de 190 països, i subministra més de 2.000 milions de dosis cada any.

El comitè d'Andorra d'Unicef recalca que l'organització ha contribuït a millorar la salut de 760 milions de menors "amb vacunes salvavides, evitant més de 13 miions de morts, en els últimes 20 anys". I assegura que el 30% de les morts de nens de menys de 5 anys està provocada per malalties que les vacunes podien evitar i que hi ha 23 milions d'infants que encara no tenen accés a les vacunes.

L'ONG destaca que són el millor partner "per a les persones o institucions que busquen aconseguir el major impacte per als infants" i remarca que poder vacunar als infants significa treballar amb altres serveis essencials de la comunitat "perquè la contribució vagi més enllà i doni suport al benestar de tots els nens i les nenes". L'entitat explica que cada euro invertit en vacunar té un retorn de 26 euros d'estalvi en despeses sanitàries i assenyala que la pandèmia de la covid "ha afectat greument la immunització rutinària dels infants, amb la majoria dels països experimentant caigudes en les taxes de vacunació infantil".

tracking