Salut

Primer cas de verola del mico

La persona continuarà aïllada al seu domicili "fins que deixi de ser contagiosa"

L'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern confirma el primer cas de verola del mico al Principat, després que els resultats analitzats al laboratori de la persona amb sospita de patir la malaltia hagin donat positiu. La persona continuarà l'aïllament al seu domicili "fins que deixi de ser contagiosa", segons fonts de l'executiu. En un primer moment va ser aïllada a l'hospital, peròa mitjans de setmana va ser traslladada a casa perquè el seu estat de salut no presentava gravetat.

Tal com va concretar Eric Jover dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres, la persona contagiada va estar en contacte estret amb un cas positiu en verola del mico fora del Principat. En aquest sentit, Jover va detallar que aquesta malaltia "té un caràcter infecciós molt més moderat" i que requereix mantenir un contacte important per contagiar-se.

Tanmateix, Govern va fer pública una nota informativa la setmana passada on alertava que la legislació fixa que "qualsevol cas sospitós de la verola del mico ha de ser notificat pel metge a les autoritats sanitàries perquè es pugui fer una anàlisi i confirmació del cas". Salut específica que es considera sospita d'aquesta patologia "principalment en persones que presentin una erupció cutània compatible que no s'expliqui per una altra malaltia".

tracking