Transport

Més de 6.400 targetes de bus gratuït

L'abonament gratuït es posa en funcionament avui amb gairebé 1.000 usuaris que ja l'han utilitzat aquest matí

Un usuari del transport públic busFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler de persones han fet ús aquest matí de l'abonament gratuït per a les línies de transport nacional d'autobusos en el primer dia de gratuïtat del servei, segons informa Govern en nota de premsa. Des del dijous, primer dia que es podia sol·licitar els títols, s'han entregat més de 6.400 targetes, 1.793 per via digital a través de l'aplicacióMou_T_Bi 4.607, un 72%, per canal presencial.

L'executiu concreta que es tracta d'un 68% d'abonaments mésqueen els darrers mesos, ja que la mitjana de vendes mensuals era de 3.800. Comparat amb el juny de l'any passat, les vendes mensuals es disparen fins al3.500%,ja queaquell mes es van vendre 175 títols. Amb tot, Govern destaca que la possibilitat d'obtenir l'abonament per via digital va ferincrementarel nombre d'usuaris de l'aplicacióMou_T_Bfins als 4.430.

La prova pilot durarà fins al 31 de desembre i inclou viatges il·limitats arreu del país per a tots els residents d'entre 3 i 64 anys quie no disposin d'un altre abonament subvencionat -com el Bus Jove o la Targeta Blava-.

Cues per recollir l'abonament de bus aquest matí

tracking