La plena integració amb Morabanc es materialitzarà a l'octubre

La meitat dels minoritaris, el 85% del capital, ven les seves accions de BSA

L’entitat aprova el repartiment de set euros per títol en la darrera junta general

La junta general d'accionistes de BSA es va celebrar ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BSABanc va celebrar ahir la darrera junta general d’accionistes abans de la integració a MoraBanc. Es va validar la fusió i es van aprovar els comptes del 2021, que van suposar el rècord de guanys de l’entitat, 11,3 milions dels quals 3,5 es repartiran en dividends, que suposarà set euros per acció. En les declaracions prèvies a la celebració de la reunió el president de BSABanc, Miquel Alabern, i el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, van revelar que la meitat dels accionistes minoritaris de l’antic BancSabadell, que conformaven el 48,4% de l’entitat, han venut els títols a MoraBanc. Són 357 dels 740 titulars d’accions però ostentaven la major part d’aquest capital, el 85%. El grup MoraBanc va obrir dues fases d’adquisició i el preu de compra per acció era de 266 euros.

Alsina van indicar que els minoritaris de BSABanc conformaran el 4% de la nova societat i va valorar que “estem encantats amb aquests 350 accionistes nous que, a més, és gent d’Andorra, del país”.

La fusió s’ha de materialitzar a l’octubre. Sobre l’impacte a la plantilla o els clients, Alsina va defensar que no n’hi haurà. “[Els clients] Tindran els mateixos gestors, les mateixes condicions, la mateixa oficina”, va assenyalar. Sí que hi haurà en el futur tancament d’oficines. “Són punts de venda dels nostres productes i duplicar-los no té sentit”, va justificar Alabern. Però va afegir que aquesta relació no es dona amb la plantilla, que amb la fusió conformaran uns 400 empleats. Alabern i Alsina van insistir que les baixes que hi pugui haver seran les naturals que hi ha en una empresa i no pas acomiadaments.

tracking